Πυρετώδεις οι προετοιμασίες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία για το κουδούνι της Δευτέρας

File Photo: Προληπτικές απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να χτυπήσει το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Οι μικροί μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ήδη στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται οι απολυμάνσεις και οι απαραίτητες προσαρμογές στις αίθουσες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία από την Πέμπτη 28 Μαΐου για την αναγκαία προετοιμασία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο πρωινό πρόγραμμα.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να τηρούνται προσαρμοσμένες κατάλληλα στην ηλικία των μαθητών.

  • Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να διατηρήσουν τα βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Εν τω μεταξύ, λόγω της μή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων προβλέπεται μειωμένο ωράριο για τους εργαζόμενους γονείς στο δημόσιο, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι θα γίνει με εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου για να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 του ίδιου μήνα. Από την 1η έως τις 13 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων ενώ η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, θα γίνουν από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Όχι στο επανιδείν κύριοι Τσιόδρα και Χαρδαλιά: Κύριοι ήρθαν, κύριοι έφυγαν οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την αλήθεια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required