Κοντά στο άνοιγμα των Δημοτικών από 1η Ιουνίου η κυβέρνηση: Εναλλακτικά πάμε για Σεπτέμβρη

File Photo: Κλειστές σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Έτοιμη να προχωρήσει και στο άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, με το ερωτηματικό να παραμένει εάν αυτό θα αφορά μόνο τις δυο μεγαλύτερες τάξεις ή και τις έξι.

Μετά τη χθεσινή «θετική εισήγηση» από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το Μαξίμου μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να προστεθεί ένα ακόμη παζλ στην επιχείρηση επιστροφής στην κανονικότητα  με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την προσεχή  Δευτέρα 25 Μαΐου και αφού θα έχει προηγηθεί η αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων από την αρμόδια επιτροπή μέχρι και το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος Liberal αναφέρουν ότι o κ. Μητσοτάκης θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε πριν αποφασίσει να έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του προκειμένου η απόφαση που θα πάρει να έχει τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η απόφαση επιστροφής θα συνοδεύεται από ανάλογες ρυθμίσεις που θα αφορούν στον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη (το ήμισυ), στις αποστάσεις μεταξύ των θρανίων και σε όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Ερωτηματικό παραμένει πάντως εάν το άνοιγμα των Δημοτικών θα αφορά μόνο τις δυο τελευταίες τάξεις όπως ήταν και το βασικότερο σενάριο μέχρι στιγμής ή και τις έξι.

Σε κάθε περίπτωση το εναλλακτικό σενάριο της επιστροφής των παιδικών των Δημοτικών, την 1η Ιουνίου είναι όπως σημειώνει ο ιστότοπος Πρώτο Θέμα,  η επιστροφή στα θρανία την 1η Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι εάν τα δημοτικά ανοίξουν την 1η Ιουνίου, τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου.

Χθες κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο κ. Τσιόδρας δίνοντας ουσιαστικά μία πρώτη κατ αρχήν έγκριση  στην επανέναρξη και των δημοτικών σχολείων ανέφερε: «Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται. Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί για τα μικρά παιδιά παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Υπάρχουν αρκετά υπέρ και κάποιοι ενδοιασμοί. Από την άλλη η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν στην κανονικότητα που τους στερήσαμε. Ό,τι και να αποφασίσει η πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον».

Με πληροφορίες από Liberal, Πρώτο Θέμα

Αισιόδοξα μηνύματα από τα ελληνικά νοσοκομεία: Αποδίδει η χορήγηση πλάσματος σε οκτώ φορείς του ιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: