Κλιμακώνεται το κύμα βίας στις ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός στο Όκλαντ, μετά τον 19χρονο στο Ντιτρόιτ [videos]

Διαδηλωτές στη Μινεάπολις των ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας. EPA, CRAIG LASSIG




Δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, ενώ νωρίτερα είχε σκοτωθεί από σφαίρες ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ.

Συγκεκριμένα, στο Όκλαντ δυο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν, την Παρασκευή το βράδυ, κατά την διάρκεια συγκρούσεων, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες κόσμου, σύμφωνα με το CNN και το NBC. Ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματα του λίγη ώρα αργότερα.

Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Έχει καταγραφεί από έναν περαστικό και απεικονίζει όχι μόνο έναν, αλλά τρεις αστυνομικούς που βρίσκονται γονατισμένοι πάνω από το σώμα του 46χρονου. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», ακούγεται να λέει ο Floyd στους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του. «Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω», προσπαθεί να πει ο άτυχος άνδρας.

Με πληροφορίες από cnn/nbc

19χρονος νεκρός στο Ντιτρόιτ εν μέσω διαδηλώσεων για τον George Floyd: Εξαπλώνεται η βία στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: