19χρονος νεκρός στο Ντιτρόιτ εν μέσω διαδηλώσεων για τον George Floyd: Εξαπλώνεται η βία στις ΗΠΑ

Μια γυναίκα πέφτει από το ποδήλατό της καθώς οι αστυνομικοί εμποδίζουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για τη σύλληψη του Μινεσότα του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος αργότερα πέθανε υπό κράτηση, στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, στις 29 Μαΐου 2020. EPA / ETIENNE LAURENT




Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε για τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού, του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ και μετέδωσε το Associated Press.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μμ της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Dodge Durango και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θύμα ή για τον δράστη.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί από τους διαδηλωτές δεν ήταν κάτοικοι του Ντιτρόιτ, μετέδωσε το δίκτυο WJBK.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Associated Press μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνει η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου με τον 19χρονο που έπεσε νεκρός στο Ντιτρόιτ εν μέσω των διαδηλώσεων μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd.
Η ένταση και η αναταραχή στους δρόμους των μεγαλουπόλεων στις ΗΠΑ κλιμακώνεται ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητεί την προετοιμασία του στρατού για επέμβαση στην περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με το CNNi, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 19χρονος άνδρας στο Ντιτρόιτ της πολιτείας του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής 29/5, όπως ανέφερε η Αστυνομία της πόλης σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr oι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περί τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην «Greektown» του Ντιτρόιτ,  περιοχή με πολλά καταστήματα διασκέδασης, όπου δυνάμεις της αστυνομίας ήλθαν σε αντιπαράθεση με δεκάδες διαδηλωτές, σημείωσε η εκπρόσωπος. Η ίδια δήλωσε ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Το θύμα είναι ένας 19χρονος, ο θάνατος του οποίου διασπιστώθηκε στο νοσοκομείο.
Ο ύποπτος αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του πυροβόλησε μέσα στο πλήθος είπε η εκπρόσωπος περιγράφοντας τις συνθήκες.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το θύμα ή τον δράστη δεν έχουν γινει μέχρι στιγμής γνωστές.

Tο Asscoiated Press μεταδίδει πως ο 19χρονος δεν πέθανε από αστυνομικά πυρά, αλλά από πυροβολισμούς αγνώστου μέσα από ένα SUV κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ, το Σάββατο 30/5, η οποία τόνισε ότι δεν εμπλέκονται αστυνομικοί στους πυροβολισμούς ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θύμα ή τον δράστη.

Με πληροφορίες από  ethnos.gr  &  kathimerini.gr και άλλα διεθνή ΜΜΕ

Ο Τραμπ ζήτησε από το Πεντάγωνο να ετοιμάσει στρατιωτικές μονάδες για να σταλούν στη Μινεάπολη αν χρειαστεί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: