Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η συμπεριφορά των πολιτών με την άρση των περιοριστικών μέτρων και οι προειδοποιήσεις των ειδικών, οι πυρκαγιές και η σύλληψη και αναζήτηση υπόπτων, η παροχή κινήτρων σε αερογραμμές και τα αποτελέσματα του «Εστία» είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παραχαλαρώσαμε!» ότι οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για φαινόμενα συνωστισμού σε χώρους αναψυχής και παραλιακά μέτωπα και προειδοποιούν με επαναφορά μέτρων. Αλλού γράφει ότι λύθηκε το θέμα με την ειδική εκπαίδευση και ότι επιστρέφουν στα σχολεία 769 μαθητές. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι υπό τελική διαμόρφωση βρίσκεται το plan B της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων και εκτός απροόπτου θα κατατεθεί στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οικονομικά κίνητρα για τις αερογραμμές» γράφει ότι ένα έκτακτο πακέτο κινήτρων, το οποίο θα απευθύνεται προς τις αεροπορικές εταιρείες και αναμένεται ότι θα δώσει ώθηση στην αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας μελετά η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι επισήμως εντός του ΓεΣΥ το Mediterranean Hospital of Cyprus και κάνει επίσης λόγο για κρίσιμες συναντήσεις γιατρών με ΟΚΥπΥ. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι τέλη Ιουνίου η Ολομέλεια θα κληθεί και πάλι να τοποθετηθεί για την οριζόντια ψηφοφορία.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στο κυνήγι των ασυνείδητων» γράφει ότι σε συναγερμό είναι οι αρχές για τις πυρκαγιές και ότι έγιναν τρεις συλλήψεις σε Πάφο, Τσέρι και Περιστερώνα ενώ ψάχνουν κουκουλοφόρο εμπρηστή στην περιοχή Αγλαντζιάς. Αλλού, γράφει ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας εκτιμά ότι η πυρκαγιά στην περιοχή Αλυκής η οποία κατέκαυσε 10 εκτάρια με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ακακίες και καλαμιώνα τέθηκε κακόβουλα λόγω της ύπαρξης κουνουπιών στην περιοχή. Σε άλλο θέμα ο «Φ» προβάλει την μαρτυρία του Παύλου Γιώργαλλου από την Άχνα για την πυρκαγιά στην περιοχή του.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αποδείχθηκε αναποτελεσματικό το “Εστία”» γράφει ότι την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου Εστία αποτυπώνουν νέα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Αλλού, γράφει για κρίσιμο ραντεβού σήμερα γιατρών και ΟΚΥπΥ και ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι για λήψη δυναμικών μέτρων και αναμένουν απαντήσεις. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι για έντονη δυσαρέσκεια ΠΣΕΜ και Παιδοβουλής ενόψει της ανακοίνωσης του προγράμματος διεξαγωγής των εξετάσεων μαθημάτων απόλυσης για τους τελειόφοιτους μαθητές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το κοινό πρέπει να είναι πιο προσεκτικό» ότι ο κόσμος συμπεριφέρεται λες και έχει εξαφανιστεί ο ιός, δήλωσε ο επιστημονικός ειδικός Λεόντιος Κωστρίκης προειδοποιώντας ότι ο ιός είναι ακόμα ανάμεσά μας. Αλλού γράφει ότι οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται για την μεγαλύτερη πρόκληση αυτή της εκ νέου υποδοχής πελατών. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει για νέα κανονικότητα για τους νέους στρατεύσιμους στο πλαίσιο της οποίας θα θερμομετρούνται πριν να εισέλθουν σε στρατιωτική μονάδα.

ΚΥΠΕ – Ήβη Μιτσίδου Phillips
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: