Διακόπηκε στη Γερμανία κλινική δοκιμή με υδροξυχλωροκίνη λόγω ανησυχιών του ΠΟΥ για παρενέργειες

File Photo: Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ένα πανεπιστήμιο στη Γερμανία διέκοψε την κλινική μελέτη που έκανε χορηγώντας το ανθελονοσιακό φάρμακο υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με Covid-19, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να σταματήσει μια μεγάλη έρευνα, για λόγους ασφαλείας.

«Πιθανότατα θα διακόψουμε τη μελέτη για δύο εβδομάδες», δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο Πέτερ Κρέμσνερ, ο ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τίμπινγκεν. Στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η έρευνα.

Η υδροξυχλωροκίνη προωθείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ως πιθανή θεραπεία για την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι λαμβάνει προληπτικά το φάρμακο αυτό. Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση του για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 και μια δεύτερη παγκόσμια μελέτη διακόπηκε.

Ο Κρέμσνερ είπε στο Spiegel ότι δεν είχε ενδείξεις για παρενέργειες που ενδέχεται να σχετίζονται με την υδροξυχλωροκίνη, λέγοντας ότι πιστεύει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς που διέτρεχαν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν παρενέργειες. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη δοκιμή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

 

Χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη δεν έχουν επίσημη έγκριση για τον κορωναϊό επισημαίνουν Ιατρικές Υπηρεσίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: