Διαφωνεί απόλυτα με τον Δρ. Φάουτσι ο πρόεδρος Τραμπ: Πρέπει να ανοίξουν και τα σχολεία, του απαντά…

File photo: Ο λοιμωξιολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι. EPA, KEVIN DIETSCH




Καθώς οι οικονομίες των αμερικανικών πολιτειών, αρχίζουν αργά να ανοίγουν ξανά, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να δει τα σχολεία να ανοίγουν επίσης, παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι από τους κορυφαίους συμβούλους του.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τη Μαρία Μπαρτιρόμο του FOX Business, ο Πρόεδρος Τραμπ απάντησε στους φόβους του κορυφαίου ειδικού για τις μολυσματικές ασθένειες, Δρ. Άντονι Φάουι, ότι οι “σπίθες” κατά τη διαδικασία επανέναρξης θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες αν οι δραστηριότητες, όπως τα σχολεία, επαναληφθούν πολύ γρήγορα.

«Έτσι [ο Δρ] Ο Άντονι [Φάουι] είναι καλός άνθρωπος, πολύ καλός άνθρωπος – αλλά διαφωνώ μαζί του», είπε ο Τραμπ. «Πρέπει να ανοίξουμε τα σχολεία, πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας, πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας. Τώρα θέλουμε να το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά θέλουμε επίσης να το κάνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι … Έχουμε ήδη βλάβες στους δρόμους, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Πρέπει να ανοίξουμε (τη χώρα). Διαφωνώ απολύτως μαζί του για τα σχολεία. ”

Ο Τραμπ επανέλαβε αυτές τις πεποιθήσεις σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, λέγοντας ότι ενώ η απόφαση εναπόκειται τελικά στους κυβερνήτες των πολιτειών, δεν θεωρεί ότι η χώρα «επιστρέφει εάν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

«Εκπλήσσομαι από την απάντησή του στην πραγματικότητα, γιατί για μένα δεν είναι αποδεκτή η απάντηση του , ειδικά όταν πρόκειται για σχολεία», είπε ο Τραμπ.

Χωρίς δουλειά έμειναν 1,5 εκατ. εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: