Αποκάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ (ή νέο “fake news”): Θα υπάρξει εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο FOX στο Μνημείο του Λίνκολν, στην Ουάσιγκτον. EPA, Oliver Contreras / POOL




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι είναι πεπεισμένος πως θα υπάρξει εμβόλιο εναντίον του κορωναϊού μέχρι το τέλος του έτους.

Αν δεν πρόκειται για τις γνωστές υπερβολές και τα γνωστά “fake news” του κ. Τραμπ πρόκειται για μία μεγάλη αποκάλυψη…

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο στο τέλος του έτους, έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο Τραμπ. «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και πιέζουμε πολύ σκληρά».

Τα σχόλια του έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφους του δικτύου Fox News στο Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον.

Αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία δήλωσαν ότι ένα εμβόλιο μπορεί να ανακαλυφθεί σε ένα χρόνο ή και μέχρι 18 μήνες από σήμερα. Ως γνωστό, τα εμβόλια χρειάζονται συχνά πολλά χρόνια για να αναπτυχθούν και να διανεμηθούν.

«Πιέζουμε για να ενεργοποιηθούν (περισσότερο) οι γραμμές εφοδιασμού. Δεν έχουμε καν το τελικό εμβόλιο», είπε ο Τραμπ. Δήλωσε: «Νομίζω, πολλές εταιρείες είναι κοντά» (στο εμβόλιο). Ανέφερε το όνομα της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Η Johnson & Johnson, η οποία συνεργάστηκε με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για την κατασκευή εμβολίου, δήλωσε ότι ελπίζει να λάβει έγκριση για ένα (εμβόλιο) στις αρχές του 2021.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων έχουν δηλώσει ότι η δική τους (έρευνα), αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα μπορούσε να διανεμηθεί ευρέως έως τον Σεπτέμβριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι επί του παρόντος υπάρχουν δεκάδες εμβόλια σε εξέλιξη για τον κοραναϊό.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Φαίνεται να σημειώνει μείωση ο αριθμός των νεκρών από τον κορωναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ακριβές νούμερο θα δοθεί στη δημοσιότητα στρις 20:30 τοπική ώρα (3:30 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα), αλλά επικρατεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Η πανδημία στοίχισε τη ζωή συνομικά σε 67.155 πολίτες της Αμερικής μέχρι τις 15.30 τοπική ώρα (22.30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Έτσι έσπασε και το αρνητικό ρεκόρ των 67 χιλιάδων θανάτων.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έσπασε το αρνητικό ρεκόρ των 67 χιλιάδων θανάτων η Αμερική: 1,148,004 τα κρούσματα μόλυνσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: