22 θάνατοι ασθενών στη Γερμανία και 357 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Εκτεταμένα τεστ για τον κορωναϊό ξεκίνησαν να γίνονται στη Γερμανία. Το στιγμιότυπο είναι από σφαγείο ζώων Westfleisch στην πόλη Hamm. EPA, FRIEDEMANN VOGEL




Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τους 7.417 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 357 με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τα 169.575.

Τα παραπάνω δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά μέσω Διαδικτύου το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Για πρώτη φορά από τις αρχές του Μαρτίου, οι υγειονομικές αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και στην οικονομική δραστηριότητα.

Η Τυνησία, όπου το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε τη 2α Μαρτίου, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 45 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.032 ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Η χώρα της βόρειας Αφρικής, η οποία διαθέτει περίπου 500 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διαβεβαιώνει ότι 745 ασθενείς ιάθηκαν και μόλις 11 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Η Τύνιδα άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού την περασμένη εβδομάδα, ξεκινώντας από τους τομείς των τροφίμων, των κατασκευών και των μεταφορών κι επιτρέποντας περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εμπορικά κέντρα, καταστήματα ρούχων και κομμωτήρια ανοίγουν ξανά σήμερα, καθώς οι αρχές λένε πως βλέπουν περισσότερες ενδείξεις ότι βρίσκονται κοντά στο να ελέγξουν την πανδημία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Τυνησίας προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά έως και 4,3% του ΑΕΠ — η δραστηριότητα οδεύει να γνωρίσει τη μεγαλύτερη πτώση της μετά την ανεξαρτησία, το 1956.

Ο τομέας του τουρισμού, κλειδί για την τυνησιακή οικονομία, κινδυνεύει να απολέσει έσοδα 1,4 δισεκ. δολαρίων και 400.000 θέσεις εργασίας φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Τύνιδα, Tunisia

Επιστρέφει ο ιός στην Κίνα; 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό, τα πέντε στην Ουχάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: