Τα είπαν τηλεφωνικά Πούτιν και Ερντογάν για κορωναϊό, Συρία και πυρηνική ενέργεια…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο αλλά και την τουρκική προεδρία.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS “οι δυο πλευρές συζήτησαν φλέγοντα θέματα που σχετίζονται με την ρωσο-τουρκική συνεργασία, επικεντρώνοντας στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιασμών για την πυρηνική ενέργεια και των σχεδίων για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και των μεταφορών”.

Οι δυο πρόεδροι συμφώνησαν ότι οι δυο χώρες θα διατηρήσουν επαφές σε διάφορα επίπεδα. Επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωναΪού.

Πάντα βάσει όσων μεταδίδει το TASS οι δυο πρόεδροι συνομίλησαν για την συνεργασία των χωρών στην Συρία και την κατάσταση στην Ιντλίμπ. “Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας αντάλλαξαν λεπτομερώς απόψεις για την κατάσταση στη Συρία, και ειδικά για την εφαρμογή των συμφωνιών για την ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ”,.

Τέλος, βάσει των ανακοινώσεων του Κρεμλίνου τις οποίες επικαλείται το TASS, οι δυο πρόεδροι “τόνισαν την σημασία του άνευ όρων σεβασμού των αρχών της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας”.

 Με πληροφορίες από TASS

Πυρ ομαδόν κατά Ερντογάν από αντιπολίτευση και ΜΜΕ: Αντί να δώσει τις μάσκες στο λαό, τις στέλνει στη Δύση για επίδειξη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: