Πυρ ομαδόν κατά Ερντογάν από αντιπολίτευση και ΜΜΕ: Αντί να δώσει τις μάσκες στο λαό, τις στέλνει στη Δύση για επίδειξη…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του Προεδρικού Γραφείου. Photo via Twitter, @tcbestepe




Έντονη κριτική δέχεται η τουρκική κυβέρνηση τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον Τύπο για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας του κορωναϊού.

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φαίκ Οζτράκ επέκρινε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την αποστολή βοήθειας σε ιατρικό υλικό σε διάφορες χώρες, τη στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν μάσκες.

“Δεν μπόρεσαν να διανείμουν πέντε μάσκες σε κάθε πολίτη τον περασμένο μήνα, αλλά έστειλαν αεροσκάφη γεμάτα μάσκες στη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία για να κάνουν επίδειξη”, δήλωσε ο Οζτράκ, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης τον Μάρτιο να διανέμει δωρεάν πέντε μάσκες σε κάθε πολίτη μία φορά κάθε 10 ημέρες.

Με αφορμή τις μάσκες σφοδρά πυρά δέχθηκε η κυβέρνηση Ερντογάν και από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος  να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία  κατηγορεί τον  Τύπο και τους δημοσιογράφους για υπονόμευση:

«Αντί να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας ξερνάνε ψευδείς ειδήσεις και ψέμματα και γίνονται πιο επικίνδυνοι από τον ιό».

Το μυστήριο με τους θανάτους της Κωνσταντινούπολης: Ρεπορτάζ των ΝΥΤ δείχνει «μαγειρεμένα» τουρκικά στατιστικά

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να πάρουν μάσκες δωρεάν από τα φαρμακεία αφού λάβουν ένα μήνυμα μέσω SMS από το Υπουργείο Υγείας που θα περιείχε έναν συγκεκριμένο κωδικό. Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται κριτική ότι δεν έχει στείλει αρκετά μηνύματα με τον κωδικό ή ότι έχει στείλει περιορισμένες ποσότητες με μάσκες στα τουρκικά φαρμακεία.

Επίσης ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εναντίον των δήμων με δημάρχους που υποστηρίζονται από την αντιπολίτευση, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

“Το γεγονός ότι ξεκίνησαν δικαστικές έρευνες εναντίον των δήμαρχων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ότι κατασχέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συσσιτίων των δήμων, ότι παρεμποδίστηκε η διανομή δωρεάν ψωμιού από τον δήμο της Μερσίνας και ότι απαγορεύτηκε στον δήμο των Αδάνων να ολοκληρώσει την μετατροπή ενός κλειστού αθλητικού κέντρου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι ο Πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για τον λαό”, είπε ο εκπρόσωπος του ΡΛΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας  Αριάνας Φερεντίνου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο Ερντογάν αντί να “κυνηγάει” τον κορωναϊό, “τα βάζει” με τους δημοσιογράφους: Η κριτική εξισώνεται με προδοσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: