Στηρίζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για Αμμόχωστο το Λονδίνο: Επιστολή προς Βίλιερς

File photo: ΚΥΠΕ
Την πλήρη στήριξη της βρετανικής Κυβέρνησης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, όπως τα ψηφίσματα 550 και 789, εκφράζει με επιστολή της προς τη βουλευτή Τερέζα Βίλιερς η νέα Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Γειτονιά, Γουέντι Μόρτον.

Η φιλοκύπρια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος είχε απευθύνει επιστολή για την Αμμόχωστο προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών μετά από συνάντηση που είχε με Κύπριους πρόσφυγες του βορείου Λονδίνου, τους Αντώνη και Νίκο Σαββίδη καθώς και τον Σπύρο Νεοφυτου από την Αμμόχωστο και τον Δώρο Παρτασίδη από τον Λάρνακα της Λαπήθου.

Η κ. Μόρτον επισημαίνει στην απαντητική επιστολή ότι τα άνω ψηφίσματα ξεκαθαρίζουν πως «απόπειρες να εποικιστεί οποιοδήποτε τμήμα των Βαρωσίων από ανθρώπους άλλους από τους κατοίκους τους είναι απορριπτέες και καλεί για τη μεταβίβαση εκείνης της περιοχής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών».

Η κ. Μόρτον συμπληρώνει ότι τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν ξανά πρόσφατα στο ψήφισμα 2506 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Υπουργός Ευρωπαϊκής Γειτονιάς προσθέτει ότι η βρετανική Kυβέρνηση παραμένει πεπεισμένη πως, εν τέλει, μία συνολική λύση είναι η καλύτερη ευκαιρία για την επίλυση τέτοιων σύνθετων ζητημάτων.

«Προς το σκοπό αυτό συνεχίζουμε να είμαστε δυνατοί υποστηρικτές μίας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης στο κυπριακό ζήτημα, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να εμπλακούν εποικοδομητικά και να επιδιώξουν ότι είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη προόδου προς μία λύση», προσθέτει η επιστολή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης ΓκαβόςΓ/ΑΓΚ
Λονδίνο, Βρετανία

Παρελήφθη από τις Κυπριακές αρχές η δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού από την Κίνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal