Πρόκειται για σχιζοφρενική λογική: Ναι, η Αμερική μπορεί να χάσει χιλιάδες από τον ιό, αλλά ο Τραμπ …σώζει εκατομμύρια!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώνει τους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των Ε.Δ. EPA, Oliver Contreras




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Και όμως… Αν παρακολουθεί κανείς εκ του σύνεγγυς τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ασχολείται με το θέμα του κορωναϊού, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι παίζονται φρικτά πολιτικά παιγνίδια.

Το γνωρίζαμε ότι δεν ήταν καλή η στάση του Λευκού Οίκου αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωναϊού, από τον Ιανουάριο, όταν πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ο Αμερικανός ηγέτης για το πρώτο κρούσμα μέχρι και σήμερα. Και δεν είναι καλή η πολιτική του για την επικίνδυνη ασθένεια ούτε και σήμερα. Διότι δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό του μέλλον, παρά για τους πολίτες της Αμερικής.

Τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το στάδιο του δραματικού. Ο Λευκός Οίκος είναι αυτός που προβλέπει χιλιάδες νεκρούς. Και τι κάνει για να σταματήσει το κακό; Ανακοίνωσε αστείες και αναιμικές …«κατευθυντήριες γραμμές» αντί να κλείσει τη χώρα και να περιορίσει τον κίνδυνο.

Στην προσπάθεια του να μειώσει, ακόμα και να εξαλείψει, τις κακές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για την αρχική του (μη) αντίδραση, που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει και πλάκα για τον επικίνδυνο ιό, έστησε ένα παραμύθι, ότι η μετέπειτα στάση και «αποφασιστικότητα» του θα σώσει πολλές ζωές Αμερικανών. Ομιλεί για εκατομμύρια…

  • Τις τελευταίες μέρες, και με βάση τις προβλέψεις των ειδικών, επιμένει να αναφέρεται σε ένα αριθμό πιθανών θανάτων από τον κορωναϊό, που ξεκίνησε από την Κίνα και ταλαιπωρεί αφάνταστα όλο τον κόσμο. Του είπαν, όπως δήλωσε δημόσια, ότι ο ιός θα μπορούσε να σκοτώσει 2,2 εκατομμύρια Αμερικανούς. Ήταν μία αρχική πρόβλεψη, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε για να εξεταστεί από τους ειδικούς. Ουδείς είδε την πρόβλεψη, μόνο ο κ. Τραμπ αναφέρεται σε αυτήν.

Όμως, στο μεταξύ, ο αριθμός αυτός είτε άλλαξε, είτε δεν υπήρξε ποτέ. Η πρόβλεψη είναι άλλη. Η υπόθεση πάνω στην οποία βασίζει ο Αμερικανός πρόεδρος τα 2,2 εκ. θανάτους, φαίνεται να ευσταθεί.

Τι λένε οι ειδικοί και επαναλαμβάνει και ο Πρόεδρος Τραμπ για να στήσει το «παραμύθι» του: Μπορεί να είναι εκατό χιλιάδες, μπορεί και 200 χιλιάδες, ίσως και 240.000 ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάσουν τις ζωές τους λόγω του ιού.

Βάση αυτών των σεναρίων, ο κ. Τραμπ θέλει να δείξει στο λαό ότι είναι οι δικές του προσπάθειες που μείωσαν τον αριθμό των νεκρών -αν βεβαίως επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των ειδικών -και ευχόμαστε να διαψευστούν από τα βάθη της ψυχής μας. Διότι αν η Αμερική χάσει τόσους ανθρώπους, σημαίνει ότι η χώρα και οι αρμόδιοι πολιτικοί ταγοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Και η αλήθεια είναι ότι μπορούσαν να κάνουν πολλά, από τον Γενάρη όταν πληροφορήθηκαν τι ακριβώς συνέβαινε στην Κίνα.

Έτσι παίζεται ένα φρικτό παιγνίδι από τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον κ. Τραμπ, αλλά και από τους προεδρικούς συνεργάτες στο Λευκό Οίκο: ότι η προσπάθεια που κάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι να πέσει ο αριθμός των νεκρών κάτω από τις 100 χιλιάδες, που σημαίνει κατά τη «λογική» τους ότι ο κ. Τραμπ …«έσωσε» 2,1 εκατομμύρια Αμερικανούς. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μία λογική που αγγίζει τα όρια της ψυχασθένειας.

Φαίνεται, αν πιστέψει κανείς τις επίσημες ενημερώσεις, ότι η Αμερική θα σπάσει όλα τα αρνητικά «ρεκόρ»: Ήδη έχει τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο. Ας προσευχηθούμε ότι δεν θα έχει και τους περισσότερους νεκρούς. Αλλά, με βάση τις υποθέσεις των συνεργατών του κ. Τραμπ, θα χαθούν πολλές χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες.

Η Αμερική είναι -ή μήπως ήταν- η παγκόσμια υπερδύναμη. Ακούμε καθημερινά για σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία.

  • Δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσαν προχθές ότι το στρατηγικό απόθεμα προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Και ποιο είναι αυτό το στρατηγικό απόθεμα; Οι δύο αξιωματούχοι είπαν ότι στα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες.

Αναρωτήθηκαν πολλοί άνθρωποι: Πως θα αντιμετωπίσει η υπερδύναμη Αμερική τη λαίλαπα; Αφού δεν έχει «όπλα»…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ένα άγριο γεωπολιτικό παιγνίδι παίζεται στην πλάτη των θυμάτων του ιού: Η Κίνα προκαλεί την Αμερική, που …κοιμάται!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: