Ο Μπάιντεν υπόσχεται επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας εάν εκλεγεί Πρόεδρος

File photo: Ο υποφήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. EPA, TRACIE VAN AUKEN




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει επισήμως την Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 εάν εισέλθει στον Λευκό Οίκο, μια κίνηση που οι προηγούμενοι Πρόεδροι απέφυγαν επί δεκαετίες.

“Εάν δεν αναγνωρίσουμε πλήρως, δεν θυμόμαστε και δεν διδάξουμε τα παιδιά μας για την γενοκτονία, οι λέξεις “ποτέ ξανά” χάνουν το νόημά τους”, ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση Μπάιντεν. “Τα γεγονότα πρέπει να είναι τόσο καθαρά όσο ΄και δυνατά για τις μελλοντικές γενιές αλλά και για κείνους που οι μνήμες τους έχουν σφραγιστεί από την τραγωδία.

“Εάν εκλεγώ, δεσμεύομαι να υποστηρίξω απόφαση αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας και να κάνω τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα ύψιστη προτεραιότητα της διακυβέρνησής μου” τονίζει ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Τραμπ περιορίστηκε να χαρακτηρίσει τον αφανισμό των Αρμενίων ως “μια από τις χειρότερες μαζικές αγριότητες του 20ου αιώνα” σε δήλωσή του και ο πρώην πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ποτέ δεν χαρακτήρισε την σφαγή ως “γενοκτονία” παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή και η Γερουσία έχουν υιοθετήσει τον περασμένο χρόνο απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται η Αρμενική Γενοκτονία του 1915.

Με πληροφορίες από The Hill

Δειλίασε πάλι ο Τραμπ, φοβήθηκε τον Ερντογάν: «Γενοκτονία» για το Κογκρέσο, “μαζική θηριωδία” για τον Λευκό Οίκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: