Οι Αμερικανοί προβλέπουν ότι η επιδημία θα σκοτώσει περισσότερους από 150 χιλιάδες στην Ευρώπη: Τι λένε για την Ελλάδα

File photo via EPA, IAN LANGSDON




Αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν, ότι η Ευρώπη θα φθάσει τους 150.000 θανάτους, περίπου το διπλάσιο απ’ ότι προβλεπόταν για τις ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με ορισμένα συμπεράσματα των ερευνητών του Institute for Health Metrics and Evaluation της Washington, στο Seattle, η Ιταλία και η Ισπανία πέρασαν την κορύφωση της επιδημίας και θα μπορούσαν τελικά να έχουν συνολικά περίπου 20.000 νεκρούς, η Γαλλία βρίσκεται στο επίπεδο αιχμής και θα μπορούσε να έχει 14.500 νεκρούς, ενώ η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να έχει μακράν τον υψηλότερο αριθμό εντός της ΕΕ με 66.000 θανάτους.

Μεταξύ των χωρών που πλησιάζουν στην κορύφωση είναι η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, ενώ Τσεχία και Ρουμανία βρίσκονται στα μισά.

Η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Ελλάδα βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα πρέπει να δουν τον αριθμό των θανάτων να αυξάνονται ταχύτατα μέχρι την κορύφωση, που αναμένεται να γίνει, κατά την δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι προφανές, ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση, όταν εφαρμόζεται και διατηρείται σωστά, μπορεί να ελέγξει την επιδημία, οδηγώντας σε μείωση του ποσοστού θανάτων» δήλωσε ο Chris Murray.

Προειδοποίησε ταυτόχρονα, για την πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, κατά τη διάρκεια αυτού που αποκαλεί «πρώτο κύμα» της πανδημίας, πιστεύοντας, ότι αυτό θα οδηγήσει σε νέες μολύνσεις, νοσηλείες και νέους θανάτους.

Τίτλος του κειμένου: Coronavirus : des modélisations prévoient que l’épidémie tuera plus de 150 000 personnes en Europe

Ο πόλεμος των κορωναϊου δεν έχει τελειώσει: Η Κίνα λανθασμένα βιάστηκε να διεκδικήσει τη νίκη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: