Φόρμουλα Ένα: Περικοπές στη διοίκηση και υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό

Από το Γκραν Πρι του Μεξικού. EPA, DAVID GUZMAN




Η Φόρμουλα Ένα έθεσε σχεδόν το μισό της προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τα τέλη Μαΐου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

O πρόεδρος, Τσέις Κάρεϊ και το διοικητικό προσωπικό, δέχτηκαν περικοπές στους μκισθούς τους, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της F1 την Τρίτη (7/04).

Πηγές αναφέρουν ότι σε αυτούς που δόθηκε υποχρεωτική άδεια ήταν κυρίως υπάλληλοι που εργάζονταν ως επί το πλείστον σε αγώνες τα Σαββατοκύριακα και που δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Η εταιρία απασχολεί απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους.

Η σεζόν στην F1 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με τον εναρκτήριο αγώνα της 15ης Μαρτίου στην Αυστραλία να έχει ματαιωθεί, όπως και αυτός στο Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον Μάιο.

Έξι άλλοι αγώνες έχουν αναβληθεί με την ιδιοκτήτρια αρχή της διοργάνωσης «Liberty Media» να ελπίζει ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι επί ευρωπαϊκού εδάφους, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με μειωμένο πρόγραμμα 15-18 αγώνων.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η ηγεσία της F1 δέχθηκε εθελοντικά «κόψιμο» των αποδοχών της που έφτασε το 20%, αλλά θα παραμείνει κανονικά στην εργασία της, με τον Αμερικανό, Κάρεϊ να δέχεται τη μεγαλύτερη μείωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Παίκτες της Αμπερντίν έκαναν προπόνηση σε πάρκο, αλλά σε κοντινή απόσταση: Συστάσεις από την αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: