Δωρεάν παραχώρηση επεισοδίων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην Κυπριακή Δημοκρατία

Μέσω τηλεδιάσκεψης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου συμφώνησαν για τη συνεργασία. @nkerameus




Στη δωρεάν παραχώρηση επεισοδίων της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης συμφώνησαν Αθήνα και Λευκωσία.

Η δωρεά γίνεται, κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν συμφώνησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Η ελληνική πλευρά αποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα και, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και ιδιαίτερα την εκπαιδευτική τηλεόραση, που απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Εμβαθύνουμε περαιτέρω την ήδη στενή συνεργασία που έχουμε με την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέματα Παιδείας και δρομολογούμε τη δωρεάν παραχώρηση του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη τις τελευταίες εβδομάδες από το Υπουργείο Παιδείας και προβάλλεται καθημερινά στην ΕΡΤ2», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα, εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τους σε όσους συμβάλλουν «στην εξαιρετική αυτή τηλεοπτική παραγωγή προς όφελος των παιδιών μας, και δη στους πολλούς εθελοντές εκπαιδευτικούς μας, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη διοίκηση της ΕΡΤ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑθΚ
Αθήνα, Ελλάδα

Ελλάδα και Κύπρος παραδείγματα προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο: Μαζί κατά του κορωναϊού, λέει ο Πρέσβης Λαλάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: