Αν χρειαστεί κλείνουμε τα διόδια για το Πάσχα, πιθανός ο κόφτης στις μετακινήσεις τα επόμενα 24ωρα, λέει ο Πέτσας

File Photo: Αστυνομικό μπλόκο στην Μεσοποταμιά Καστοριάς, λόγω της καραντίνας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ




Θέμα χρόνου είναι, όπως φαίνεται η αυστηροποίηση του πλαισίου ελεγχόμενης μετακίνησης στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή του κορωναϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακομίσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, εάν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μίας μειονότητας πολιτών.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν είμαστε ούτε στα μισά του ημιχρόνου, εστίες υπερμετάδοσης γηροκομεία και δομές, προειδοποιεί ο καθηγητής Σύψας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: