Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ γιατί τέλεσε τους χαιρετισμούς: Δεν έφτασε η εγκύκλιος είπε!

Οι χαιρετισμοί στη Θεοτόκο τελέστηκαν χτες και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, από όπου και η φωτογραφία. Η εκκλησία ήταν ανοιχτή μόνο για ατομική προσευχή λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωναϊό. Στα Κύθηρα η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά…ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Παρά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την εξάπλωση του κορωναϊού σε όλη την επικράτεια ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ κινήθηκε σε άλλο… πλαίσιο. Τέλεσε χτες τους χαιρετισμούς και συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ συνελήφθη αφού χτες Παρασκευή άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων, ενώ κάλεσε μάλιστα τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς.

Πραγματοποίησε την ακολουθία κανονικά, και παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν κάλεσε πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί κι όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥ΅Σ o Μητροπολίτης αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στη συνέχεια, κι αφού σχηματίστηκε δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως θα περάσει αυτόφωρο.

Ο εν λόγω ιερός ναός καθότι είναι μικρός ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με μάσκες και ειδικές στολές η κηδεία του πρώτου θύματος κορωναϊού στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: