Συνεχίζει την πολιτική της “κοινωνικής αποστασιοποίησης” ο Τραμπ μέχρι τις 30 Απριλίου: Χάλασαν τα σχέδια του για το Πάσχα…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στον κήπο του Λευκού Οίκου. Φωτογραφία via CNN




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Λευκός Οίκος θα επεκτείνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την “κοινωνική αποστασιοποίηση” μέχρι τις 30 Απριλίου, από μια αρχική χρονική περίοδο 15 ημερών, όταν τέθηκε σε εφαρμογή στις 16 Μαρτίου.

“Η αιχμή του ποσοστού θνησιμότητας είναι πιθανό να έρθει σε δύο εβδομάδες”, δήλωσε ο κ. Τραμπ. “Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από τη δήλωση νίκης πριν κερδίσουμε τη νίκη.”

Η δήλωση ήρθε μετά την ανακοίνωση του κ. Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζει να ανοίξει τη χώρα μέχρι το Πάσχα, το οποίο “πέφτει” στις 12 Απριλίου. Είπε ότι ήταν ένας «όμορφος» χρόνος για να διευκολυνθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την “κοινωνική αποστασιοποίηση” που αποσκοπούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωναϊού για να αποφευχθεί η συντριβή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά, τόνισε, αυτό βλάπτει την οικονομία.

Ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι η ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου θα μοιραστεί περαιτέρω στοιχεία και θα ολοκληρώσει τα σχέδιά της την Τρίτη και ότι αναμένει από την 1η Ιουνίου ότι “θα βρεθούμε καλά στην ανάκαμψη”.

Διογκώνεται δραματικά το πρόβλημα στη Νέα Υόρκη: Στους 965 οι νεκροί, σχεδόν 60.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Πολιτεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: