Ωμή και άθλια ομολογία των Τούρκων: Επιτεθήκαμε με σφαίρες στις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο, παραδέχεται ο Σοϊλού [video]

“Η Τουρκία έριχνε σφαίρες και δοχεία φυσικού αερίου προς τις ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα για ώρες”, παραδέχεται ωμά σε συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός. Photo via Twitter, @suleymansoylu




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Επίθεση με σφαίρες και δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο, παραδέχεται ωμά και κυνικά ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

“Οι ελληνικές δυνάμεις παρενοχλούν τις δικές μας. Τα αντίποινα μας είναι δεκαπλάσια. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και δακρυγόνα για ώρες. Μπορούμε να το επαναλάβουμε”, απείλησε ο Τούρκος υπουργός.

Μάλιστα, συνεχίζοντας τους ψεύτικους ισχυρισμούς για “προέλαση” προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, πρόσθεσε πως “περισσότεροι από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ευρώπη από την Ελλάδα, μέχρι στιγμής”.

“148.360 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά χερσαία σύνορα από την 28η Φεβρουαρίου. 2390 άτομα από τα θαλάσσια σύνορα. Περίπου 150.600 έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά”, ανέφερε ψευδώς

“Σήμερα περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στο Παζάρκουλέ στο συνοριακό πέρασμα των Καστανιών. Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένων τριών γευμάτων, προσωπική υγιεινή και απολύμανση”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν δημιουργεί δίκαιο, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σε υψηλούς τόνους απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία μετά την επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ).

Η Αθήνα σημειώνει ότι η Άγκυρα χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους και συνεχίζει την εμμονή της στην παραβατικότητα η οποία δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Προσθέτει, δε, ότι η εμμονή αυτή, απαντάται καταλλήλως.

“Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση”, σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: “Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προσθέτει ότι σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Αθήνα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες. “Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο. Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα”.

“Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως”, καταλήγει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πλοίο «φάντασμα» με όπλα από την Τουρκία στη νατοϊκή και ελληνική φάκα: Ένα παραλίγο ρεσάλτο νότια από το Καστελόριζο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: