Ο Τζο Μπάιντεν έχει πλέον καθαρό προβάδισμα ως προς τον αριθμό των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην πόλη Όκλαντ της Καλιφόρνιας. EPA, JOHN G. MABANGLO




Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικράτησε και στην πολιτεία Τενεσί, μία από τις δεκατέσσερις όπου διεξήχθησαν χθες «Σούπερ Τρίτη» εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατά προβλέψεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά τις τουλάχιστον πέντε νίκες του, ειδικά στη Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα και στη Βιρτζίνια, ο Μπάιντεν πλέον εξασφαλίζει τουλάχιστον 180 αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο, ενώ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί με 120, σύμφωνα με υπολογισμούς του NBC News.

Ωστόσο στην Καλιφόρνια και στο Τέξας, τις πολιτείες με τους μεγαλύτερους αριθμούς αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος που κρίνονταν αυτή τη «Σούπερ Τρίτη», τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν επικρατεί σε πέντε πολιτείες (Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τενεσί, Αλαμπάμα και Οκλαχόμα). Ο Σάντερς κερδίζει δύο πολιτείες (το προπύργιό του Βερμόντ και το Κολοράντο).

Οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στο Τέξας, στο Μέιν, στη Μασαχουσέτη, στη Μινεσότα και στο Άρκανσο.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κερδίζει στην Αμερικανική Σαμόα, όπου ξεπέρασε την Τούλσι Γκάμπαρντ, η οποία κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και είναι η μοναδική εκπρόσωπος των φυλετικών μειονοτήτων στις ΗΠΑ που συνεχίζει να συμμετέχει στην κούρσα, αν και οι περισσότεροι αναλυτές έχουν ήδη ξεγράψει την εκστρατεία της.

Ο Μπάιντεν επικρατεί στην Οκλαχόμα, ο Μπέρνι Σάντερς στο Κολοράντο

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικρατεί στην πολιτεία Οκλαχόμα, μία από τις δεκατέσσερις όπου διεξήχθη χθες η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατά την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά του φέρεται να επικρατεί στο Κολοράντο, κατά το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Μπάιντεν επικρατεί σε Άρκανσο και Μινεσότα

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικρατεί στις πολιτείες Άρκανσο και Μινεσότα, δύο από τις δεκατέσσερις όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατά εκτιμήσεις που μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Μπάιντεν επικρατεί στη Βόρεια Καρολίνα

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικρατεί στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου που διεξήχθη στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τη νίκη του στη γειτονική Βιρτζίνια, κατά τις εκτιμήσεις και τις στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ. Αναμένεται να εξασφαλίσει τουλάχιστον 14 αντιπροσώπους στο συνέδριο.

Η Βόρεια Καρολίνα είναι η τρίτη σημαντικότερη από τις 14 πολιτείες που ψήφισαν τη «Σούπερ Τρίτη» σε όρους αριθμού αντιπροσώπων. Ο Μπάιντεν, εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των αφροαμερικανών, κέρδισε καθαρά το Σάββατο στην εσωκομματική διαδικασία στη Νότια Καρολίνα, γεγονός που έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του.

Ο Μπάιντεν επιβάλλεται στη Βιρτζίνια, ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε όπως αναμενόταν στην πολιτεία του, το Βερμόντ

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικράτησε χθες Τρίτη στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψήφιου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου η οποία διεξήχθη στην πολιτεία Βιρτζίνια, κατά εκτιμήσεις και προβολές αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ως αυτό το στάδιο της κούρσας το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος, επιβλήθηκε από την πλευρά του στην πολιτεία του που θεωρείται πολιτικό του οχυρό, το Βερμόντ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ΜΜΕ.

Οι Δημοκρατικοί ψήφισαν σε άλλες δώδεκα πολιτείες για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις εκλογές, που θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια στις 19:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας)

Πληροφορίες από AFP-dpa-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Προβληματισμένος ο Μάικλ Μπλούμπεργκ: Θα εξετάσει σήμερα εάν θα συνεχίσει την εκστρατεία του ή όχι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: