Τι είπε στο γιο του; Οι “κατευθυντήριες γραμμές” του Τραμπ για να αντιμετωπίσει τον ιό: Αρνείται να “κλείσει” τη χώρα…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες για την πανδημία. EPA, SHAWN THEW




Ο Λευκός Οίκος έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς, που πρέπει να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που μίλησε στους δημοσιογράφους, αρνήθηκε να επιβάλει το λεγόμενο “κλείσιμο” της χώρας, όπως φαίνεται του εισηγήθηκαν οι συνεργάτες του. Δέχεται όμως να κλείσουν συγκεκριμένες περιοχές που έχουν πρόβλημα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσέφερε μια ζοφερή εκτίμηση της επιδημίας του κοροναϊού μιλώντας με τον 13χρονο γιο του.

“Είναι κακό, είναι κακό”, δήλωσε ο Τραμπ περιγράφοντας τις συνομιλίες του σχετικά με την κρίση με τον μικρότερο γιο του Barron. “Αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι μια καλύτερη περίπτωση, όχι μια χειρότερη περίπτωση”.

Με τίτλο “Κατευθυντήριες γραμμές για τον κορωναϊό του Αμερικανού Προέδρου: 15 ημέρες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση”, πολλές από τις κατευθυντήριες γραμμές είναι ευρείες και είναι όσα είπαν οι υπάλληλοι της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι του τομέα της υγείας από την έναρξη της επιδημίας.

Περιλαμβάνονται στις οδηγίες τα εξής:

Οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τη συγκέντρωση σε ομάδες άνω των 10 ετών

Οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν μακριά από τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μέρη όπου προσφέρονται τρόφιμα, και να μην ταξιδέψουν, αν είναι δυνατόν.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν επίσης ότι οι πολιτείες που έχουν δει την εξάπλωση του ιού πρέπει να κλείσουν μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, αν και πάλι, αυτό δεν είναι εντολή.

Αρκετές πόλεις, όπως η Φιλαδέλφεια και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και ολόκληρες πολιτείες όπως το Μέριλαντ έχουν ήδη εκδώσει την εντολή για να κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ο Λευκός Οίκος προωθεί την μετεγκατάσταση φαρμακοβιομηχανιών από την Κίνα και αλλού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: