Ο ιός κτυπά άγρια τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία: Έξι νέοι θάνατοι, 301 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις δύο χώρες

File Photo: Έφοδος απολύμανσης για τη μη εξάπλωση του κοροναϊού με ειδικές στολές και μάσκες στην παραδοσιακή αγορά της Saemaeul στη Σεούλ. Η Νότια Κορέα συνεχίζει να μετρά νέα κρούσματα επιβεβαιωμένα από την επιδημία. EPA, JEON HEON-KYUN




Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα το περασμένο εικοσιτετράωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα σε 7.755, αναφέρει ανακοίνωση των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την υποχώρηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 11ημέρου.

Χθες υπέκυψαν άλλοι έξι άνθρωποι στη Νότια Κορέα, με τον απολογισμό της ασθένειας COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 60.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, 41 ασθενείς ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί από το ξέσπασμα της επιδημίας τη νοτιοκορεατική επικράτεια σε 288.

59 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ιαπωνία· πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι σήμερα

Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας κατέγραψαν 59 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού χθες Τρίτη, τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει διαπιστωθεί μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα από το ξέσπασμα της επιδημίας, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα αυξήθηκε έτσι σε 1.278, συμπεριλαμβανομένων 696 επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, και 14 ανθρώπων που επέστρεψαν με πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα, σύμφωνα με τα δεδομένα που μετέδωσε το NHK. Ένα νέο κρούσμα διαπιστώθηκε εξάλλου νωρίς σήμερα στον δυτικό νομό Χιόγκο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας ανέρχεται μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία σε 19 νεκρούς, ανάμεσά τους επτά που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Korea Republic – Τόκιο, Japan

Πανικός στους “27” της Ε.Ε.: Ενισχύουν την οικονομία, ειδικό ταμείο 25 δισ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: