Νέες επιθέσεις από την Τουρκία τα ξημερώματα στις Καστανιές: Δακρυγόνα και φωτιές [videos]

File Photo: Δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, στο φυλάκιο της περιοχής στις Καστανιές Έβρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Μία εβδομάδα από την έναρξη της έντασης που έχει στήσει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρησιμοποιώντας ως ασπίδα εξαθλιωμένους μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και η ένταση των επεισοδίων αυξάνει αντί να μειώνεται.

Όπως γράφει το “Έθνος”, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Μαρτίου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Ριπές για εκφοβισμό
Τα σημεία που έχουν ορατότητα προς τα φυλάκια έχουν αποκλειστεί για τους δημοσιογράφους για λόγους ασφαλείας ωστόσο από απόσταση 200 μέτρων που βρίσκεται η κλειστή πόρτα του τελωνείου γίνονταν αντιληπτές οι ριπές στρατιωτικών όπλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φωτοβολίδες και δακρυγόνα.

Δείτε το βίντεο όπου ακούγονται οι ριπές των στρατιωτικών όπλων:

Ολο το βράδυ απόψε σε όλο το χωριό στις Καστανιές ακούγονταν οι φωνές των επιτιθέμενων προς την πλευρά που βρίσκονται οι καλά οργανωμένες ελληνικές δυνάμεις με συνθήματα στα αγγλικά κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αξιοσημείωτη ήταν η ψυχραιμία με την οποία οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Ακολούθησαν άλλα δύο κύματα επιθέσεων στη μία μετά τα μεσάνυχτα και στις 2 και μάλιστα οι επιτιθέμενοι άναψαν φωτιές τις οποίες έσβησαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν πάρει θέση στο ελληνικό φυλάκιο αλλά και περιμετρικά του φράχτη.

Οι εστίες φωτιάς αντιμετωπίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ ο ελληνικός στρατός επιχειρεί να φωτίσει τον φράχτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Έψαλαν Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια»
Οι κάτοικοι στις Καστανιές διατηρούν υψηλό ηθικό και διακριτικά βρίσκονται αρωγοί στις προσπάθειες της αστυνομίας και του στρατού ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση στην χθεσινοβαδυνή λειτουργία των «Χαιρετισμών» στην κεντρική εκκλησία όπου πολύς κόσμος έψαλλε Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια και μάλιστα όλη η λειτουργία ακούγονταν σε όλο το χωριό από δυνατά ηχεία. Δείτε το video…

Τους έχουν σε στρατιωτικά ορύγματα
Μετά τις 3 τα ξημερώματα η κατάσταση ηρέμησε αλλά οι ελληνικές αρχές αναμένουν νέες επιθέσεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Ντόπιοι κάτοικοι που γνωρίζουν καλά την περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας εκτιμούν πως οι Τούρκοι στοιβάζουν τους μετανάστες σε στρατιωτικά ορύγματα και τους οδηγούν δια της βίας σε επιθέσεις στον ελληνικό φράχτη. «Αυτοί που κάνουν επιθέσεις κάθε λίγο στον ελληνικό φράχτη δεν βρίσκονται σε καταυλισμούς στην Ανδριανούπολη που με τα πόδια δεν είναι κοντά. Βρίσκονται σε ορύγματα και για αυτό δεν είναι άμεσα ορατοί. Υπάρχουν πολλά στρατιωτικά ορύγματα και δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης τους εκεί θα είναι απάνθρωπες», εκτιμούν κάτοικοι των Καστανιών.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ/Κώστας Ασημακόπουλος

Νέο βίντεο από την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική αικταιωρό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: