Η κυβέρνηση αποφασίζει για τα οδοφράγματα: Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα για τα ύποπτα κρούσματα κορωναϊού

File Photo: Αστυνομικές δυνάμεις στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στην Κύπρο. Φιλελεύθερος




Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να αποφασίσει, στη σκιά των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο οδόφραγμα της Λήδρας,

την περασμένη εβδομάδα, κατά πόσο θα παρατείνει ή όχι το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, που εξελίσσεται σε πανδημία.

Τα τελευταία 24ωρα ασκούνται έντονες πιέσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη προκειμένου να ανοίξει τα οδοφράγματα της Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας, που παραμένουν κλειστά από τις 28/2/2020, λόγω αδυναμίας στελέχωσής τους με το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τους κυβερνώντες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την εν λόγω απόφαση. Το ΑΚΕΛ και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εξακολουθούν να βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επέκρινε και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, υποδεικνύοντας πως την απόφαση για κλείσιμο ή όχι των οδοφραγμάτων θα έπρεπε να την λάβει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία.

  • Όπως δήλωσαν χθες στον «Φ» κυβερνητικές πηγές, τα τέσσερα οδοφράγματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι η φονική επιδημία μας κτυπά, πλέον, την πόρτα και ότι επιβάλλεται η περαιτέρω λήψη προληπτικών μέτρων στους αερολιμένες και όχι μόνο.
  • Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως πληροφορείται ο «Φ», θα εξεταστεί κατά την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το ενδεχόμενο να κληθούν να επιστρέψουν στη Δημοκρατία, σε πρώτη φάση, οι οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σε χώρες όπου προελαύνει ο κορωνοϊός.

Η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα -ξεπέρασαν τα 70- κτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας ενόψει και του γεγονότος ότι αναμένεται η κάθοδος Κύπριων φοιτητών. Ήδη, το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο φοιτούν εκατοντάδες Κύπριοι φοιτητές, ανακοίνωσε από το περασμένο Σάββατο ότι θα παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες προληπτικά, καθώς εννέα φοιτητές της νοσηλευτικής ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

  • Στο μεταξύ, αναμένονται, σήμερα, αγωνιωδώς τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής προκειμένου να επιβεβαιωθεί κατά πόσο είναι θετικοί στον κορωνοϊό ένας 19χρονος στρατιώτης και ένας 20χρονος κρατούμενος, που τελεί υπό κράτηση για κατοχή μεγάλης ποσότητας κροτίδων.

Οι δύο περιπτώσεις θεωρήθηκαν από χθες ως ύποπτα περιστατικά, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα το στρατόπεδο «Ηλίας Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα και ο αστυνομικός σταθμός Ομορφίτας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα υπάρξουν και οι ανάλογες κινήσεις, μας λέχθηκε.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο-Μιχάλης Χατζηστυλιανού

Κύπριοι της Βρετανίας: Η Τουρκία μετατρέπεται σε τύραννο- Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματά σας, απαντά το Foreign Office

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: