Η Αγάπη της Εκκλησίας άργησε μια μέρα! Κρατάμε την αγάπη της Παναγιάς και τον αγώνα της Πολιτείας και προχωράμε!

File Photo: Εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στην Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (*) 

Η Αγάπη της Εκκλησίας άργησε μια μέρα! Κρατάμε την αγάπη της Παναγιάς και τον αγώνα της Πολιτείας και προχωράμε!

Υπήρξε καθυστέρηση αντίδρασης από Πολιτεία και Εκκλησία. Όχι μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Ειδικά εδώ στις ΗΠΑ, η καθυστέρηση μας στοίχισε και μας στοιχίζει καθημερινά. Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί απο τον ΥΠΕΞ της Κίνας από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο Αυτοκράτορας άργησε πολύ (σχετικό άρθρο στην Hellas Journal, της Λένας Αργύρη). Όμως, τουλάχιστον σε Ελλάδα και Κύπρο θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα ελαφρυντικό: ο ιός μας έπιασε στον ύπνο. Και επίσης, οι κυβερνήσεις μας δουλεύουν σκληρά.

Έστω και με καθυστέρηση, οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο έδρασαν σωστά και κάνουν ότι είναι δυνατόν για το καλό του Πολίτη. Οι πολίτες όμως; Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες και Κύπριοι το πήραν στο σορολόπ. Μετάφρασαν τα μέτρα και το “Μένουμε Σπίτι” σε “ο Δεκαπενταύγουστος και οι διακοπές ήρθαν μια ώρα νωρίτερα”. Α ρε Γκρέκο Μασκαρά (τραγούδι του Γιάννη Μιλώκα). Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης έχει ήδη επιβάλει κατ’οίκον περιορισμό.

  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (επίσης βλέποντας την αδιαφορία πολλών) επέβαλε κατ’οίκον περιορισμό (συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών, λαμπρατζιάς κ.λπ). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αυτή τη στιγμή, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου (όσο κι αν έχουν χιλιοκατακριθεί στο παρελθόν από πολλούς από εμάς) αξίζουν τον έπαινο.

Το ίδιο και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα που συνεργάστηκαν. Ναι, πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω, όμως νιώθω ότι με τους άξιους ειδικούς που προσέλαβαν δίπλα τους, αυτό το κάτι παραπάνω προσπαθούν συνεχώς να το κάνουν. Το εύχομαι για το καλό όλων των συνανθρώπων μας.

Και φτάνω στην Εκκλησία. Την Εκκλησία που στεγάζει ένα κερί πολλών από εμάς, κάθε βδομάδα, για να Έχει η Παναγιά τα παιδιά και την οικογένεια μας καλά, για να έχουμε την υγειά μας, για να παίρνουμε δύναμη (εδώ στη ξενιτιά), για να… για να… για να… Και ενώ, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής (άμεσα), όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (μετά από δεύτερες σκέψεις, έστω), παρότρυναν ορθότατα τον κόσμο (και Μπράβο) να μείνει σπίτι (με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου να διαχωρίζουν ΟΡΘΑ, από την αρχή τη θέση τους), στην Ελλάδα και σε διάφορα σημεία της Κύπρου, πολλά “κομμάτια” της Εκκλησίας λειτουργούσαν (ως χτες Κυριακή τουλάχιστον) ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα. Και η ειρωνεία βρίσκεται στα πιο κάτω σημεία:

1) Στην Εκκλησία, κάθε Κυριακή και όχι μόνον, πάνε κυρίως ηλικιωμένοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να νιώσουν την ένταση του κινδύνου που υπάρχει (ευπαθείς ομάδες).

2) Συχνά, την Εκκλησία επισκέπτονται συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται με την υγεία τους και όχι μόνον και χρειάζονται τη Δύναμη της Παναγιάς (ευπαθείς ομάδες).

  • Πώς προστατεύονται αυτές οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού; Πώς προστατεύεται το παιδί που έμεινε σπίτι αλλά μετά θα γεμίσει με τις αγκαλιές της γιαγιάς; Πώς προστατεύονται ο γιατρός και η κοπέλα στην υπεραγορά που παλεύουν για να βοηθήσουν όλους εμάς σε αυτή τη δύσκολη ώρα της “έκτακτης ανάγκης”; Διερωτώμαι γιατί και πώς επετράπη κάτι τέτοιο! Μακαριότατοι;

Παναγιά μου, η Αγάπη της Εκκλησίας άργησε μια μέρα. Κρατάμε τη Δική Σου Αγάπη και τον αγώνα της Πολιτείας και προχωράμε. Εσύ Ξέρεις!

(*) Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Αν. Βοηθός Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Εμβόλιο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Κ-ακεντρέχεια, Ο-λιγαρχία, Ρ-ουσφέτι, Ω-χαδερφισμός, Νεοπλουτισμός, Α-πληστεία, Ι-σχυρογνόμωσύνη, Ο-θώνη, Σ-υμφέρον!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: