Εγκληματική απειθαρχία: Μποτιλιάρισμα στα διόδια από εκδρομείς – Κλείνουν πάρκα και βουνά στην Αττική

FILE PHOTO: Αττική Οδός. ANA – MPA/Yannis Grigorakos




Παρά τις εκκλήσεις και τις υποδείξεις ειδικών οι κάτοικοι της Αθήνας κυρίως αλλά και άλλων πόλεων αντιμετωπίζουν τα μέτρα για την πανδημία ως «διακοπές» και επωφελούμενοι και από την παραδοσιακή αργία της 25ης Μαρτίου πηγαίνουν εκδρομή.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των έκτακτων ακτοπλοϊκών μέτρων από το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και την απαγόρευση μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων από και προς τα νησιά, σημειώθηκε μποτιλιάρισμα παραδοσιακής εξόδου στα διόδια της Ελευσίνας.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες είτε αψηφούν τις προειδοποιήσεις είτε ξεγελιούνται από το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και εκτιμούν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός.

Πάντως από την πλευρά της οργανωμένης πολιτείας ανακοινώνονται συνεχώς μέτρα. Η Περιφέρεια Αττικής απαγορεύει την πρόσβαση σε έναν παραδοσιακό χώρο περιπάτου, τον Υμηττό ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κλείσουν το Αττικό Άλσος και το Πεδίο του Άρεως.

Ήδη με εντολή του Γιώργου Πατούλη έχει κλείσει και το Πάρκο Τρίτση

Ο αποκλεισμός του Υμηττού έχει ήδη αποφασισθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργο Δημόπουλο, που έχει στην ευθύνη τους τις οδικές προσβάσεις μέσω Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης στις οποίες θα τοποθετηθούν αστυνομικά μπλόκα από αύριο το πρωί.

Λογικά, θα ληφθούν ανάλογα μέτρα και στις υπόλοιπες διόδους προς Υμηττό που υπάγονται στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας. Εάν κριθεί απαραίτητο θα «σφραγισθούν» ανάλογα και οι δίοδοι προς Πεντέλη, Πάρνηθα και άλλους ορεινούς όγκους που περιστοιχίζουν την Αθήνα.

Στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των χώρων άθλησης και αναψυχής για τους οποίους είναι υπεύθυνος. Μοναδικός χώρος που είναι ελεγχόμενος και μένει ακόμη ανοικτός είναι εκείνος του Εθνικού Κήπου.

HJ με πληροφορίες και από ethnos.gr

Μόνον μόνιμοι κάτοικοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν στα νησιά: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Έκκληση Θεοδωρικάκου να αποφεύγονται τα χωριά: Άδεια και σε γονείς που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σε παιδικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: