Απαράδεκτος ο εκβιασμός του Τούρκου Προέδρου για τους μετανάστες, λέει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, στις 24/2/2020. EPA, ORESTIS PANAGIOTOU




Στην ιστοσελίδα france tv info φιλοξενείται δημοσίευμα με τίτλο: «Συρία: Ο τουρκικός εκβιασμός για τους μετανάστες είναι “απαράδεκτος”, σύμφωνα με τη Florence Parly».

Η Florence Parly, Υπουργός Άμυνας, ήταν φιλοξενούμενη στη χθεσινή εκπομπή «4 Vérités» στο τηλεοπτικό σταθμό της France 2.

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με το Covid-19. Είναι υπεύθυνη η αεροπορική μοίρα Esterel που συμμετείχε στις γαλλικές επιχειρήσεις επαναπατρισμού από το Wuhan (Κίνα) η για την έναρξη της μόλυνσης στο Oise;

Η κατάσταση είναι λεπτή στη Συρία, μεταξύ του συριακού καθεστώτος και της Τουρκίας στο Idlib. «Είναι μια ανθρωπιστική έκτακτη κατάσταση», αναφέρει η Florence Parly , η οποία υπενθυμίζει: «Αυτή η κρίση προέρχεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, το συριακό καθεστώς καταπίεσε βίαια τον λαό του το 2014, ενισχύθηκε από τη Ρωσία, η οποία ανέτρεψε την ισορροπία δυνάμεων. Σήμερα επικρατεί επειδή το συριακό καθεστώς υποστηρίζεται από τη Ρωσία», δήλωσε η Υπουργός.

«Πρέπει να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτήν την περιοχή». Η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ σχετικά με το θέμα των προσφύγων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά σύνορα. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Τουρκία συμμετέχει σε αυτόν τον εκβιασμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τους Έλληνες εταίρους μας», κατέληξε η Florence Parly.

«Απολύτως όχι και τα γεγονότα έχουν τεκμηριωθεί. Στις 31 Ιανουαρίου, μια στρατιωτική μοίρα πραγματοποίησε μια αποστολή επαναπατρισμού όσων ήταν στο Wuhan, στη Γαλλία. Αυτό το πλήρωμα ποτέ δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο όταν προσγειώθηκε

Όταν το αεροπλάνο αναχώρησε και προσγειώθηκε στο Istres με τους 193 επιβάτες του, το πλήρωμα περιορίστηκε για 14 ημέρες και μετά από 14 ημέρες κατέστη επιστημονικά σαφές ότι δεν έφεραν τον ιό », εξηγεί η Florence Parly, Υπουργός Άμυνας και φιλοξενούμενη στην εκπομπή “4 Vérités” France 2, Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Στα λόγια μέχρι στιγμής, οι 27 απορρίπτουν τον εκβιασμό της Τουρκίας για τους μετανάστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: