Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. EPA, SEDAT SUNA




Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικῆς ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της ποιμαντικῆς επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική τον ερχόμενο Μάιο, ἐξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊοῦ.

Η σημαντική αυτή επίσκεψη θα πραγματοποιηθεῖ όταν το επιτρέψουν ξανά οι συνθῆκες, όπως αυτές καθορίζονται από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων CDC καί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ώστε να διασφαλισθεῖ η υγεία των εκατομμυρίων Ορθοδόξων της Αμερικῆς που προσδοκούσαν να λάβουν τις πατριαρχικές ευλογίες εκ του σύνεγγυς.

Γιά την αναβολή της επισκέψεως, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σχολίασε:

Η ὑγεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικοῦ Πατριάρχου αλλά καί των πιστῶν μας, εἶναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτές τις στιγμές της πανδημίας. Η ἀναβολή της Πατριαρχικῆς Ποιμαντικῆς επισκέψεως εἶναι μιά αναγκαία προφύλαξη γιά ὅλους. Όλοι στην Αρχιεπισκοπή Αμερικῆς ἐργαζόμαστε γιά να υποδεχτοῦμε ξανά τον Παναγιώτατο στο άμεσο μέλλον μετά το τέλος της πανδημίας. Μέχρι τότε, ευχόμαστε υπέρ ὑγείας και μακροημερεύσεως του Παναγιωτάτου και παντός του σύμπαντος κόσμου.

Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: