Τέλος στην κατανάλωση αλκοόλ σε δρόμους, παγκάκια και πλατείες βάζει η Κύπρος

File Photo: Αντιδράσεις στα social media προκαλεί το νομοσχέδιο. EPA/NARENDRA SHRESTHA




Τέλος στο αλκοόλ σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους επιδιώκει να βάλει το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.

Εντός διμήνου, ο υφυπουργός Σάββας Περδίος θα προωθήσει σχετική νομοθεσία στη Βουλή με την οποία θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται στα τελικά στάδια συγγραφής του, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», αυτή τη στιγμή καθορίζονται οι τελικές λεπτομέρειες. Στόχος είναι όπως ψηφιστεί άμεσα προκειμένου να ισχύσει από τη φετινή τουριστική περίοδο η εν λόγω νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα προταθεί όπως απαγορευτεί η κατανάλωση αλκοόλ σε δρόμους, παγκάκια, πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους.

Ο στόχος του κ. Περδίου είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των τουριστών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αγία Νάπα. Όπως ανέφερε ο κ. Περδίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «Φ», χώρες όπως την Κροατία και την Ισπανία απαγόρευσαν πρόσφατα την κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους κι είναι κάτι που θέλουμε να υιοθετήσουμε και εμείς. «Η αναβάθμιση της ασφάλειας τόσο των πολιτών όσο και των τουριστών είναι προτεραιότητα για μας», δήλωσε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν ήδη τα «τρολ» για την ποτοαπαγόρευση και το μπλόκο στις πλαστικές καρέκλες, ωστόσο ο κ. Περδίος δηλώνει προσηλωμένος στο έργο του και στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Παράλληλα με την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ, ο κ. Περδίος επιδιώκει και την απαγόρευση του αερίου γέλιου.

«Μια νέα νομοθεσία που θέλουμε να δημιουργηθεί είναι αυτή που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία των σκούτερ. Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η λειτουργία τους και ο οδηγός να φέρει κράνος και επιγονατίδες. Μια άλλη ρύθμιση που θέλουμε να δρομολογήσουμε αφορά στα αυτοκίνητα ενοικιάσεως.

Θα επιδιώξουμε όπως αποθηκεύει ο επιχειρηματίας τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του πελάτη για τυχόν πρόστιμα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες», είχε αναφέρει ο κ. Περδίος. Τέλος, ψηλά στην ατζέντα του υφυπουργείου είναι και το ζήτημα της ηχορύπανσης.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πάνω από 24 οι προτάσεις συμμετοχής στο 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: