Υπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Ραντί» στην επαρχία Πάφου: Επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις

FILE PHOTO: Μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Τα ξημερώματα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο “Ραντί”, στην επαρχία Πάφου, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις 20:20 στην τοποθεσία «Καμηλόστρατα» του Εθνικού Δασικού Πάρκου «Ραντί» και εξαιτίας της κάηκε έκταση 10 εκταρίων, καλυμμένη από θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Όπως αναφέρεται, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 32 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα και δυο προωθητές γαιών. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με τρια άτομα και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα και εθελοντές.

Στην περιοχή συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, αναφέρει το Τμήμα Δασών, σημειώνοντας ότι τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: