Συνεργασία διασποράς στην Αυστραλία: Συμφώνησαν Ελληνες, Κύπριοι, Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Λιβανέζοι

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής συναντήθηκε με τη διασπορά των Αρμενίων Αυστραλίας.ΚΥΠΕ – Μ. ΦΙΛΗ




Συνεργασία της διασποράς Ελλήνων, Κυπρίων, Ισραηλινών, Αρμενίων, Λιβανέζων στην Αυστραλία, συμφωνήθηκε σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στην Αυστραλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις στην παρουσία της ηγεσίας των ελλαδικών και κυπριακών οργανώσεων με τη διασπορά των χωρών αυτών κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε η συνεργασία τους σε ζητήματα που αφορούν τις τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσουν Κύπρος και Ελλάδα με τις μητροπολιτικές χώρες αυτών των διασπορών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παρακολουθεί ο ίδιος την πορεία των συνεργασιών αυτών και όπου διαπιστωθεί η ανάγκη στήριξης από τη Λευκωσία, αυτή θα παρέχεται, διαβεβαίωσε.

Στις συναντήσεις μεταξύ άλλων από πλευράς της κυπριακής παροικίας παρίστατο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Μιχάλης Χριστοδόυλου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τη διασπορά των Ισραηλινών στην οποία παρίστατο και η Πρόεδρος της μεγαλύτερης οργάνωσης προστασίας για γυναίκες και παιδιά του Ισραήλ (WIZO NSW), Diane Symonds.

Ακολούθησε η συνάντηση με τους Αρμενίους και ακολούθησε η συνάντηση με τους Λιβανέζους.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, μετά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της Βουλής, «στις συναντήσεις τέθηκαν τα διάφορα θέματα που συζητούμε, στη βάση των τριμερών που γίνονται μεταξύ των χωρών μας και τα οποία μπορούν να επεκτείνουν  τη συζήτηση και στις κοινότητες τους στη διασπορά».

«Εξήγησα για την προσπάθεια μεσανατολικής συνεργασίας που προωθούμε και κτίζουμε στην περιοχή και συμφώνησαν ότι μπορούν μεταξύ τους να αρχίσουν δραστηριότητες και συνεργασία σε πολιτιστικά ζητήματα και ζητήματα συνεργασίας των οικονομικών παραγόντων, βιομηχάνων, εμπόρων και έτσι τα επιμελητήρια κυπριακά, ελληνικά και εβραϊκά θα ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα συνεργασίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η Βουλή και ο ίδιος προσωπικά, θα διατηρούν επαφή και θα παρακολουθούν τη συνεργασία των χωρών σε επίπεδο διασποράς.

«Θα διατηρούμε αμφίδρομη επικοινωνία», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία επικεφαλής, κοινοβουλευτικής διακομματικής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, Tony Smith και Scott Ryan.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Φιλή/ΘΝΕ
Αυστραλία, Σίδνεϊ

Βαρθολομαίος σε Κεραμέως: Είμεθα βέβαιοι ότι θα δώσετε μίαν πνοήν και μίαν αναψυχήν πνευματικήν για τα σχολεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: