Ο Μακάρθι …επιστρέφει: Μαύρη λίστα δημοσιογράφων, γιατρών, ηθοποιών, συγγραφέων και νομικών;

File Photo: Ο Μάρκο Ρούμπιο. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Του ΣΩΤΗΡΗ Ν.ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ (*)

Πρόσφατο άρθρο-ανάλυση στο Forbes παρουσίασε μία λίστα επιστημόνων και πολιτικών τους οποίους συγκεκριμένο ξένο ιστολόγιο, γνωστό για τις κλιματολαγνικές και καταστροφολογικές του απόψεις, θεώρησε ως πηγές «κλιματικής παραπληροφόρησης», [1].

Σύμφωνα με το άρθρο του Forbes, ένα εκ των βασικών στελεχών του ιστολόγιου που κατήρτησε τη μαύρη λίστα των επιστημόνων και πολιτικών, δήλωσε ότι οι επιστήμονες αυτοί δεν θα πρέπει να προσλαμβάνονται από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ο αρθρογράφος του Forbes συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη μαύρη λίστα.

Φαντάζεστε μία αντίστοιχη μαύρη λίστα δημοσιογράφων ή γιατρών ή ηθοποιών ή συγγραφέων ή νομικών;

Η συγκεκριμένη μαύρη λίστα αποτελεί φασιστικό μνημείο του φαιοπράσινου Μακαρθισμού.

Το διακύβευμα δεν είναι πλέον η Επιστήμη. Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία και η Ελευθερία έκφρασης.

  • Το φαιοπράσινο αφήγημα γνωστό: ως βάση του υλικού αποτελεί η επικίνδυνη και πλήρως αποτυχημένη θεωρία του Μάλθους, σε συνδυασμό με την ευγονική θεωρία η οποία προτείνει τεχνητή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού μαζί με τη λατρεία-θεοποίηση της φύσης του Ναζιστή φιλόσοφου Χάϊντεγκερ.

Δυστυχώς, αυτό είναι το αφήγημα όλων ανεξαιρέτως των Ελληνικών κομμάτων τα οποία προσκυνούν τη Νέα Πράσινη Θρησκεία. Έχουν αντιληφθεί τί υποστηρίζουν; Έχουν αντιληφθεί τί πραγματικά κρύβεται κάτω από το φαιοπράσινο ολοκληρωτικό αφήγημα;

  • Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τη σύνδεση του φαιοπράσινου μετώπου εναντίον της αξιοποίησης των Ελληνοκυπριακών υδρογονανθράκων και της παρεμπόδισης της Ελληνικής ΑΟΖ ας δοθεί μία μικρή λεπτομέρεια: στη φαιοπράσινη φασιστική λίστα (την οποία κατήγγειλε ο αρθρογράφος του Forbes) συμπεριλαμβάνεται ως πηγή «κλιματικής παραπληροφόρησης» και ο Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Μάρκο Ρούμπιο. Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο Αμερικανών Γερουσιαστών – ο άλλος είναι ο κ. Μπομπ Μενέντεζ – οι οποίοι κατέθεσαν από κοινού το νομοσχέδιο «East Med Act». Το νομοσχέδιο καταπέλτη εναντίον των νεο-οθωμανικών συμφερόντων.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται σιγά-σιγά η μεγάλη εικόνα: ορισμένα «πράσινα» συμφέροντα στην Ελλάδα, αριστερά και δεξιά, τα οποία κινούνται εντός όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, έχουν παράλληλα συμφέροντα ίσως με ανθελληνικά συμφέροντα εκτός Ελλάδας;

Ας θυμόμαστε: η σιωπή και η επίκληση κάποιας «έκτακτης ανάγκης» έφερε στην εξουσία τον Χίτλερ, [2].

  • Το τέρας αποκαλύπτει το πρόσωπό του και ετοιμάζεται να ξαναεπιτεθεί. Το τέρας απλώς άλλαξε χρώμα, τρόπο και φορέα. Όμως, το αφήγημα του τέρατος είναι το ίδιο.

Ποτέ ξανά σε οποιονδήποτε φασισμό: μαύρο, κόκκινο ή πράσινο.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. https://www.forbes.com/sites/rogerpielke/2020/02/09/a-climate-blacklist-that-works-it-should-make-her-unhirable-in-academia/#273fa8b46368
  2. https://slpress.gr/koinonia/quot-siderenia-dentra-quot-sta-ellinika-voyna-eleo-germanias/

(*) Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος, PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Πως σκέφτονται οι πολίτες στη Σουηδία; Η πράσινη φορολογία ισούται με πεταμένα χρήματα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: