Τουλάχιστον δίμηνη αναβολή στη δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της συζύγου του

FILE PHOTO US Democratic Senator from New Jersey, Bob Menendez, arrives at the US Capitol in Washington, DC, USA, 01 June 2023. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συμφώνησαν σήμερα να καθυστερήσει κατά τουλάχιστον δύο μήνες η έναρξη της δίκης του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και της συζύγου του, αφότου συνήγοροι της Ναντίν Μενέντεζ ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Σε επιστολή τους προς τον δικαστή Σίντνεϊ Στάιν, οι εισαγγελείς ζητούν να μετατεθεί για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου έναρξη της δίκης, παρότι εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά το ζεύγος να δικαστεί χωριστά.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απροσδόκητο ζήτημα υγείας που προέκυψε, αναγνωρίζοντας πως η αναβολή της δίκης θα επιτρέψει στον Δημοκρατικό γερουσιαστή να αφοσιωθεί στην δοκιμασία της συζύγου του. Απέρριψαν ωστόσο το αίτημα της Ναντίν Μενέντεζ για αναβολή επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Ναντίν Μενέντεζ απαιτείται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εντός των επομένων 4-6 εβδομάδων και θα ακολουθήσει θεραπεία στη συνέχεια. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η Ναντίν Μενέντεζ δεν θα είναι «σωματικά ή ψυχολογικά» σε θέση να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία, η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Π.
Ελλάδα Αθήνα 

Κλοιός γύρω από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Μύδροι» από τον Τζο Μπάιντεν και εκδίκαση στο ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ για τη «συλλογική τιμωρία» στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: