Ο ιταλικός Άρειος Πάγος “αδειάζει” τον Σαλβίνι: Η καπετάνιος Ρακέτε έπρεπε να σώσει τους ναυαγούς…

H καπετάνιος Καρόλα Ρακέτε κατά την διάρκεια της σύλληψης. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η καπετάνιος Κάρολα Ρακέτε έπραξε ορθά στην υπόθεση του Sea Watch 3 με τους ναυαγούς, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η καπετάνιος του πλοίου Sea Watch 3, Κάρολα Ρακέτε, είχε την υποχρέωση -όπως και έπραξε- όχι μόνο να περισυλλέξει τους ναυαγούς από την θάλασσα, αλλά και να τους μεταφέρει σώους στην ξηρά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Άρειο Πάγο, η Ρακέτε έδρασε ορθά, ακολουθώντας τους κανόνες διάσωσης στην θάλασσα, οι οποίοι, άλλωστε, είναι ευρέως γνωστοί σε όσους διασώζουν ναυαγούς.

Για τον λόγο αυτό, οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της Ρακέτε από εισαγγελέα της Σικελίας, όταν, κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου της στην Λαμπεντούζα, πριν οκτώ μήνες, είχε συγκρουσθεί με ταχύπλοο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάρολα Ρακέτε έχει υποβάλει μήνυση για δυσφήμιση κατά του γραμματέα της Λέγκα και Ιταλού πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

“Θα διαβάσω την δικαστική αυτή απόφαση αλλά είναι ασύλληπτο, διότι οι επιβάτες του ταχύπλοου της αστυνομίας κινδύνευσαν να πλακωθούν σαν να επρόκειτο για σκουλήκια”, σχολίασε ο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν με τον Φαγιέζ αλ Σαράζ της Λιβύης στην Κωνσταντινούπολη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal