Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ και οι εξελίξεις μετά την διαγραφή Παπαδάκη κυριαρχεί στον κυπριακό Τύπο σήμερα, μαζί με τα όσα αναφέρθηκαν για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ του ΑΚΕΛ.

Αναφορά γίνεται επίσης στην διοργάνωση συζήτησης για τα Βαρώσια εντός της περίκλειστης πόλης και τις αντιδράσεις του Δήμου Αμμοχώστου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η κόντρα εξελίσσεται σε αστυνομικό θρίλερ» γράφει ότι η ΕΔΕΚ έχει γίνει άνω κάτω μετά την διαγραφή Παπαδάκη και σημειώθηκαν νέες παραιτήσεις στελεχών χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού», Ερσίν Τατάρ ότι είναι στο τελικό στάδιο για το Βαρώσι και γράφει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για μέτρα αντίδρασης. Αλλού αναφέρει ότι πήρε φωτιά το «Red button» των που αφορά καταγγελίες για στημένα παιχνίδια.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «ΚΣ ΕΔΕΚ: Ένα κόμμα που έγινε κομμάτια» γράφει για «κατασκοπευτικό θρίλερ» με παράνομες βιντεογραφήσεις και νομικές προεκτάσεις και συνέχεια στις παραιτήσεις στελεχών με αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Επίτροπος Δεδομένων τραβάει το αφτί του Γενικού Εισαγγελέα για πρακτική ελέγχου του ωραρίου των υπαλλήλων στην ελεγκτική υπηρεσία μέσω sms. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα βγει σε προσφορές για ένα νέο, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας τύπου scoot.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πολιτική με αστυνομικούς» γράφει για πόλεμο μέχρι εξοντώσεως στην ΕΔΕΚ και για ανακρίσεις, κρυφές κάμερες και εγκληματικές οργανώσεις, αναφέροντας ότι πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μετά την διαγραφή Παπαδάκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 77 είναι τα νεκρά φλαμίνγκο από μολυβδίαση στην Αλυκή Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι Δήμος – που δεν κατονομάζεται – επέβαλλε πρόστιμο σε αγνοούμενο για τέλος ακίνητης περιουσίας που δεν πλήρωσε.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μια οικονομία με τον άνθρωπο στο επίκεντρο» αναφέρεται στην πρώτη μέρα των εργασιών του πρώτου Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής που διοργανώνει το ΑΚΕΛ με θέμα «Χτίζοντας την οικονομία της επόμενης δεκαετίας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκάβουν ξανά την οδό Στασικράτους στην Λευκωσία και θα κλείσει και η Λεωφόρος Μακαρίου μετά το Πάσχα. Αλλού αναφέρει ότι 41 είναι τα νοσηλευτήρια που ενδιαφέρονται για την Β φάση του ΓεΣΥ.

Η «Cyprus Mail» με τίτλο «Υστερούν οι τράπεζες της Κύπρου» αναφέρεται σε δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να βρουν νέα προϊόντα πέραν των δανείων και να επιταχύνουν  την διεκπεραίωση συναλλαγών. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση και πως ανακριτές του CID επισκέφθηκαν τα γραφεία του κόμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακόμη περισσότερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια δείχνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Ραλλή Παπαγεωργίου/ΘΝΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: