Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν την ετοιμότητα της Κύπρου για τον κορωνοϊό με αφορμή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας και οι εξελίξεις διεθνώς για τον ιό, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. ‘Άλλα θέματα αφορούν τις συζητήσεις για τον κατώτατο εθνικό μισθό, οι απαιτήσεις Τ/κ για οικίες τους στις ελεύθερες περιοχές στις οποίες διαμένουν πρόσφυγες, η σύσκεψη για τα στημένα παιγνίδια, η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Σόφια και η συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του της Ρωσίας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Απειλούν με ξεσηκωμό για τους χώρους καραντίνας» αναφέρεται σε αδικαιολόγητες αντιδράσεις λόγω κορωνοϊού με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει χώρους σε Καννάβια και Κυπερούντα ως χώρους καραντίντας. Αλλού γράφει πως αφέθηκε ελεύθερος ύποπτος για τρομοκρατία, αιτητής ασύλου από το Μαρόκο, γιατί οι αρμόδιοι δεν παρουσίασαν επαρκή στοιχεία στο δικαστήριο. Η «Α» αναφέρει ακόμη πως η ΑΗΚ είπε όχι στη συμμετοχή της στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου.

«Προβάρει και η Κύπρος μάσκα για τον κορωνοϊό» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει για το πλάνο αντιμετώπισης πιθανής επιδημίας από διυπουργική επιτροπή με ελέγχους στα οδοφράγματα και σε ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες. Αλλού αναφέρεται στη σύσκεψη για τα στημένα παιγνίδια και τους κόκκινους φακέλους και στις οδηγίες του Εισαγγελέα για αρχειοθέτηση τους. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για απάτη με θύμα ΑμεΑ από την οποία έγινε απόσπαση χιλιάδων ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Μας ζώνει ο κορωνοϊός» και γράφει πως σήμερα συσκέπτονται τέσσερις υπουργοί για αποφάσεις και μεταξύ άλλων μελετώνται πρόσθετοι περιορισμοί στις νόμιμες εισόδους της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει πως έλαβε διαβεβαιώσεις στήριξης ο ΥΠΕΞ από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ σε συνάντηση στη Γενεύη. Ο «Φ» σε άλλο θέμα προβάλλει τα απεργιακά μέτρα της ΑΗΚ με κόκκινη γραμμή την επένδυση στην ΕΤΥΦΑ.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Πιέσεις ΑΚΕΛ για τα εργασιακά δικαιώματα» η «Χαραυγή» γράφει για την συζήτηση στην επιτροπή εργασίας με καθαρισμό μίνιμουμ μισθών και όρων απασχόλησης. Αλλού αναφέρεται στην σύσκεψη με τα κόμματα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τους κόκκινους φακέλους και τα στημένα παιγνίδια. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στα προβλήματα στο νοσοκομείο Αθαλάσσας που παραμένει χωρίς παθολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Η αγγόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Εντείνονται τα μέτρα για τον Covid 19» αναφέρει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα με ελέγχους από ταξιδιώτες από άλλες τέσσερις χώρες και ότι ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι είμαστε έτοιμοι για πιθανή επιδημία. Αλλού αναφέρει για την επίσκεψη στην Κύπρο του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλας. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την επίσκεψη του ΠτΔ στη Βουλγαρία.

ΣΣ: Η Οικονομική Καθημερινή δεν παρελήφθη από το ΚΥΠΕ όταν ετοιμαζόταν η επισκόπηση Τύπου

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν πρώτη σε τηλεθέαση τη Δευτέρα: Στη δεύτερη θέση του Ant1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: