Η διαφθορά και ο πόλεμος εξόντωσης πρώην συνεταίρων: Θα επηρεάσει το εθνικό θέμα της Κύπρου

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Επανέρχομαι στο θέμα της διαφθοράς, διότι αν δεν παταχθεί θα μπορούσε να οδηγήσει την Κύπρο ξανά στα γρανάζια του Μνημονίου και της σκληρής επιτήρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Το νησί κυριαρχείται από τη διαφθορά της πολιτικής, της οικονομικής και …ποδοσφαιρικής ελίτ. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να το κατανοήσει κανείς. Ένα γύρο να κάνει ο οποιοσδήποτε στη Λευκωσία, την οποία επισκέφθηκα εσχάτως, συναντά τη διαφθορά παντού. Είναι και αυτό το στυλάκι που έχουν μερικοί πολιτικοί, οικονομικοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

  • Νιώθουν untouchable όπως τους μαφιόζους: ότι δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς. Βρέθηκα πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας και νόμισα πως ήμουν στα καταγώγια του Μπρούκλιν, όπου συναντώνται και συνεδριάζουν οι Ιταλοί μαφιόζοι. Πως την έχουν δει τη δουλειά στο νησί.

Όλα αυτά δεν τα βλέπει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και δεν μιλούμε για μία διαμάχη μεταξύ πρώην συνεταίρων δικηγόρων, λογιστών και λοιπών; Είναι ένας πόλεμος εξόντωσης που θα επηρεάσει και το εθνικό θέμα της Κύπρου. Εντοπίζουμε ένα απύθμενο μίσος μεταξύ των πρώην «συνεταίρων» υποστηρικτών του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Και αναγκαστικά θα επανέλθουμε στο θέμα διότι θα επηρεάσει το εθνικό θέμα της Κύπρου.

Η διαμάχη για το τι έγινε -και τι δεν έγινε- στο Κραν Μοντανά, δεν είναι ένα πολιτικό και δημοσιογραφικό πυροτέχνημα. Είναι η αιχμή του δόρατος για παράδοση της Κύπρου στην κατοχική δύναμη και στον λαίμαργο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιχάλης Ιγνατίου

Φαίνεται ότι όσοι κυβέρνησαν έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι της διαφθοράς: Η κριτική δημοσιογραφία απουσιάζει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: