Διαδήλωση κατά της Τσιλέρ στο Μανχάταν: Ένας νεαρός διαδηλωτής φοιτητής που αργότερα έγινε υπουργός…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης τέλεσε μαζί με την Υπουργό Damares Alves της Βραζιλίας τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, με την ευκαιρία της Rare Disease Day. Φωτογραφία via Twitter, @Christodulides




Μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974, κάθε φορά που πρωθυπουργός της Τουρκίας ή άλλος ηγέτης της χώρας του Αττίλα επισκεπτόταν τις Ηνωμένες Πολιτείες, φοιτητές και ομογενείς διαδήλωναν κατά της παρουσίας του, διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα σε βάρος του μαρτυρικού νησιού.

Τις περισσότερες φορές, στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν Αρμένιοι και Κούρδοι.

Η ιστορική εφημερίδα της Ομογένειας «Πρωινή», με πρωτοσέλιδο φωτογραφικό στιγμιότυπο, είχε προβάλει τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν φοιτητές, τον Απρίλιο του 1995, στο Κολέγιο Χάντερ (του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης – CUNY), όπου η τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, είχε μιλήσει πριν τη μετάβασή της στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο.

Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Πρωινή με τη διαδήλωση εναντίον της Τανσού Τσιλέρ

Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πέντε Αμερικανοί πολίτες.

Ανάμεσα τους και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, που ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες της Ομογένειας εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.

Η διαφθορά και ο πόλεμος εξόντωσης πρώην συνεταίρων: Θα επηρεάσει το εθνικό θέμα της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: