Απαράδεκτες αντιδράσεις για το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωναϊού

Το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας κλειστό για 7 ημέρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Με ανακοινώσεις τους κόμματα της Λευκωσίας αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση να κλείσουν εκτάκτως τέσσερα οδοφράγματα για τον καλύτερο έλεγχο και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων απέναντι στην πιθανή εξάπλωση του κορωναϊού.

  • O ΔΗΣΥ για μέτρα αντιμετώπισης

Σε Δελτίο Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού σημειώνται τα εξής: “Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει πληροφόρηση και συνεπώς δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης για το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων.
Θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ότι η πολιτεία οφείλει να έχει ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο, που να βασίζεται σε ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα, για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από τον κορωνοϊό, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς εφησυχασμό”.

  • Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Σε ανακοίνωσή τους το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη Συρία και τους Πρόσφυγες επισημαίνονται τα εξής: “Καταδικάζουμε την απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων από το καθεστώς Ερντογάν και την αξιοποίηση τους ως ασπίδα προστασίας της αποτυχημένης επίθεσης του κατά της Συρίας. Μεγάλες οι ευθύνες της Διεθνούς Κοινότητας. Καταδικάζουμε την απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων από το καθεστώς Ερντογάν. Είναι ολοφάνερο ότι προωθώντας εσκεμμένα και μεθοδικά τους πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προσπαθεί να εκβιάσει τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να υποστηρίξουν στην αποτυχημένη επέμβαση του στη Σύρια. Αφού δημιούργησε το κύμα προσφύγων με την υπόθαλψη των τρομοκρατών στη Συρία και την πρόκληση μιας δεκάχρονης αιματηρής σύγκρουσης, τώρα που βλέπει το παιγνίδι του να χάνεται, βάζει ως ασπίδα τους πρόσφυγες που ο ίδιος δημιούργησε. Η ΕΕ που χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια την Τουρκία για να φιλοξενεί τους πρόσφυγες μέχρι την επιστροφή τους στην Συρία έχει ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Οφείλει να σταματήσει να ανέχεται τον Ερντογάν και να σταματήσει τα πολιτικά του παιγνίδια και όχι να προσπαθεί να τον καλοπιάσει για να τον απομακρύνει από τη Ρωσία. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία η οποία οφείλει επιτέλους να υιοθετήσει μια υπεύθυνη στάση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και να τερματίσει κάθε συνεργασία μαζί της (ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκκιουγιου)”.

  • Η Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών με δήλωση του Αναπλ. Προέδρου Αντρέα Θεμιστοκλέους αναφέρει: “Το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο προστασίας από τον COVID-19.Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι εκείνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή ενός αυστηρού πρωτοκόλλου ελέγχου των διερχομένων και στα οδοφράγματα. Ενδεχομένως το πρωτόκολλο αυτό να είναι μεγαλύτερης διάρκειας αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχει καλύτερη απόδοση από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. Επίσης, οι διαδικασίες σωστότερου ελέγχου με καλύτερη απόδοση δεν αφορά μόνο τα οδοφράγματα αλλά πρέπει να εφαρμόζεται και στα λιμάνια και αεροδρόμια της Δημοκρατίας. Τεράστια σημασία έχει και η σωστή ενημέρωση όλων των πολίτων για τα μετρά προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης, ως επίσης τα άτομα που έχουν κάποια ένδειξη ότι ενδεχομένως να έχουν καταστεί φορείς του ιού χρειάζεται να ξέρουν πως ακριβώς χειρίζονται την κατάστασή τους. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η δημιουργία πανικού στην κοινή γνώμη, την ίδια ώρα όμως που το κράτος οφείλει να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι κλείνοντας σημεία διέλευσης αλλά εφαρμόζοντας αποδοτικότερους ελέγχους”.

  • Το ΕΛΑΜ

Το Γραφείο Τύπου του ΕΛΑΜ με ανακοίνωσή του αναφέρει: “Με αφορμή το κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων, το ΕΛΑΜ εμμένει στην πάγια του θέση για κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σαφώς και το χθεσινό μέτρο της Κυβέρνησης είναι προς την ορθή κατεύθυνση και είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε ο Πρόεδρος του Κινήματός μας προς τον ΠτΔ το πρωί της Παρασκευής. Αναμένουμε πως η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει την πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων, θα προχωρήσει στο κλείσιμό τους και θα φυλάττει αυστηρά την πράσινη γραμμή. Τα οδοφράγματα αποτελούν ανοικτή πληγή για τον Ελληνισμό της Κύπρου και αναβαθμίζουν ντε φάκτο το κατοχικό καθεστώς”.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία του λαού, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: