Θρήνος στα χαλάσματα της Ελαζίγ: Συγκλονίζει διάλογος με γυναίκα μέσα από τα συντρίμμια, τουλάχιστον 22 νεκροί [videos, photos]

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.130 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. EPA, HUMANITARIAN RELIEF FOUNDATION HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Σε τουλάχιστον 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6, 8 βαθμών που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Περισσότεροι από 1.234 τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρμόδιων Αρχών.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD). 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ.

Την ίδια ώρα, μια γυναίκα διασώθηκε σήμερα από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου σπιτιού της 17 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία.

Την επιχείρηση διάσωσης μετάδιδαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Κατά τη διάρκειά της, μια διασώστρια μιλούσε συνεχώς με την παγιδευμένη γυναίκα, που ονομάζεται Αζίζε, σε μια προσπάθεια να την καθησυχάσει.

Μια έγκυος διασώθηκε επίσης από τα ερείπια 12 ώρες μετά τη φονική σεισμική δόνηση στο Ελαζίγ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι 128 τραυματίες εκ εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως εξήγησε ο Σοϊλού, λήφθηκε η απόφαση να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή, τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, που επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών.

Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη.

Προβλέψεις για κύριο σεισμό 7 Ρίχτερ
O διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν, Dyson Lin, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής εκπέμπει σήμα κινδύνου και αναφέρει υπάρχουν ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως εξηγεί, ίσως ο σεισμός που συνέβη χθες να μην ήταν ο κύριος, και κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ελαζίγ και της Μανίσα, να εγκαταλείψουν τις περιοχές και να πάνε σε άλλες κοντινές περιοχές ή στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Στην επαρχία Ελαζίγ, που “χτυπήθηκε” από τον Εγκέλαδο ο Ερντογάν: Τηλεγράφημα Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: