Συγκλονιστικά ντοκουμέντα: Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα»

H έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Kύπρος – Ελλάδα», στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας και του British High Commission στη Λευκωσία. ΚΥΠΕ




Η έκθεση που αποτίνει φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την επίσκεψή τους στην έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που «ψηλαφεί» τις ματωμένες πτυχές της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο της ψυχής όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αναφέρεται.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται και το φωτογραφικό project του Δημήτρη Βαττή, «Οι Ξεχασμένοι ενός Πολέμου», που αποτίει φόρο τιμής στους Κύπριους βετεράνους που αγωνίστηκαν κατά του Ναζισμού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Κατερίνα Λουί Νικήτα [Διευθύντρια BPR Cultural Management] ενώ τα κείμενα υπογράφουν οι Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Στέλιος Κυμιωνής, Ιστορικός.

H έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Kύπρος – Ελλάδα», στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας και του British High Commission στη Λευκωσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, είναι Δευτ. – Κυρ. 10:00 – 19:00.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Αγώνα για μια καλύτερη Αγία Νάπα, δηλώνει ότι ξεκινά ο νέος δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: