Αγώνα για μια καλύτερη Αγία Νάπα, δηλώνει ότι ξεκινά ο νέος δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττος

Μιλώντας κατά την επίσημη τελετή ανακήρυξης νέου Δημάρχου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημαρχείο Αγίας Νάπας, ο κ. Ζαννέτος ανέφερε πως θα δουλέψει σκληρά προκειμένου η Αγία Νάπα να καταστεί μια πόλη σύγχρονη και ελκυστική, μα ταυτόχρονα λειτουργική και ανθρώπινη. ΚΥΠΕ




Το νέο τους δήμαρχο ανέδειξαν χθες οι δημότες Αγίας Νάπας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκανμετά τον διορισμό του Γιάννη Καρούσου στη θέση του Υπουργού Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον έφορο αναπληρωματικής εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, ο νέος Δήμαρχος έλαβε ποσοστό 59% έναντι 41% της ανθυποψηφίου του, δηλαδή 1508 εκλογείς έδωσαν ψήφο στον κ. Ζαννέτου και 1059 στην κ. Ξύδια.

Η αποχή ανήλθε στο 13% ενώ καταμετρήθηκαν 26 άκυρα και 8 λευκά ψηφοδέλτια. Σύνολο καταγράφηκαν 2567 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Δικαίωμα ψήφου στις αναπληρωματικές εκλογές είχαν 3334 ψηφοφόροι.

Ο Χρίστος Ζαννέττος, στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ συγκεντρώνοντας 451 ψήφους, οι οποίες τον είχαν αναδείξει πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ.Ζαννέττος ανέφερε ότι ξεκινά από αύριο (σσ σήμερα) να εργάζεται άοκνα για την Αγία Νάπα. Ο κ. Ζαννέτος ευχαρίστησε την ανθυποψήφια του Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, καλώντας την να συμπορευθεί μαζί του ως δημοτική σύμβουλος για το καλό της Αγίας Νάπας.

Μιλώντας κατά την επίσημη τελετή ανακήρυξης νέου Δημάρχου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημαρχείο Αγίας Νάπας, ο κ. Ζαννέτος ανέφερε πως θα δουλέψει σκληρά προκειμένου η Αγία Νάπα να καταστεί μια πόλη σύγχρονη και ελκυστική, μα ταυτόχρονα λειτουργική και ανθρώπινη.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, έχει ευθύνη να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών αλλά και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

  • Δέσμευση και υπόσχεση

«Η συγκεκριμένη τελετή, είπε, είναι δέσμευση και υπόσχεση που σηματοδοτεί πάνω από όλα ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα προοπτική, καθώς όλοι μας τόσο εγώ σαν δήμαρχος τόσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες, θα δώσουμε όλοι μαζί ένα σκληρό καθημερινό αγώνα με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό”.

Ευχαριστίες εξέφρασε και στις πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν για την εκλογή του αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν. «Θέλω να πω ότι μπορεί η αφετηρία μας να ήταν διαφορετική, οι δρόμοι μας όμως θα συναντηθούν αφού όλοι μας αγαπάμε την πόλη μας και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο»

Ευχαρίστησε την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια λέγοντας πως ο προεκλογικό αγώνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολιτισμένο κλίμα, αποδεικνύοντας ότι η Αγία Νάπα διαθέτει όχι μόνο πολιτισμό αλλά και πολιτικό πολιτισμό.

Σε πρώτο πλάνο στην πολιτική πορεία του κ. Ζαννέτου θα βρίσκεται ο τουρισμός, το περιβάλλον, τα έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την πόλη, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το παιδί, η οικογένεια, η Τρίτη ηλικία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημότη.

Διαβεβαίωσε επίσης όλους τους δημότες πως η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Την κενωθείσα θέση του κ. Ζαννέτου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Νάπας αναλαμβάνει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τοφινής.

  • Η Αιμιλία Ευαγγέλου-Ξύδια θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτόνομο Δήμο

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει πως η Αγία Νάπα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητα της ως αυτόνομος Δήμος, έδωσε η Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια.

Σε γραπτή δήλωση ύστερα από τις χθεσινή αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας στην οποία ήταν υποψήφια, η κ. Ξύδια συνεχάρη τον Χρίστο Ζαννέττου για την εκλογή του.

Προσθέτει ότι θα είναι «παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ισχυρή φωνή που μου έδωσαν οι χίλιοι και πλέον συνδημότες και συνδημότισσές μου. Ως Δημοτική Σύμβουλος θα συνεχίσω να υποστηρίζω ότι η Αγία Νάπα θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά της, ως αυτόνομος Δήμος».

Η κ. Ξύδια ευχαρίστησε όσους την τίμησαν «με την ψήφο τους και συμμερίστηκαν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά» της, τα κόμματα ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών και «Αλληλεγγύη» για την στήριξή τους, την οικογένεια και όλα τα στελέχη του εκλογικού της επιτελείου για «τη θερμή στήριξη σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής μάχης».

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ / Φανίτσα Ζαννέττου
Αμμόχωστος, Λάρνακα / Κύπρος

Πιάνει δουλειά από αύριο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: