Και με τη “βούλα” Χάρι και Μέγκαν πάνε …στο καλό: Τί σημαίνει η ανακοίνωση του Παλατιού

File photo: Σε συμφωνία, λοιπόν, κατέληξαν οι δυο πλευρές και Χάρι με Μέγκαν αποποιούνται τίτλων και βασιλικών κονδυλίων. EPA/TOBY MELVILLE / POOL *** Local Caption *** 55494091




Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν στο εξής τους τίτλους “η Αυτού Μεγαλειότης” και “η Αυτής Μεγαλειότης” μετά την ανακοίνωση ότι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ως υψηλά μέλη της βασικής οικογένειας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παλατιού.

Όμως, τί σημαίνει πραγματικά αυτό και τί κρύβεται πίσω από την βασιλική ανακοίνωση περί συμφωνίας μεταξύ των δυο μερών;

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν επισήμως πλέον δεν αποτελούν πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα επιστρέψουν τα κονδύλια [Sovereign Grant] τα οποία προσφάτως ξόδεψαν για την ανακαίνιση της κατοικίας τους, Φρόγκμορ Κότατζ, περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια τα οποία προέρχονται από τα χρήματα των φορολογουμένων, αναφέρει η ανακοίνωση αποδίδοντας δημοσίως στο ζεύγος την πρώτη συνέπεια της πράξης τους.

Η βασιλική ανακοίνωση κάνει λόγο για συμφωνία. Πράγματι, δεν θα μπορούσε, ακόμη κι αν δεν συνέβαινε έτσι, να μην εμφανιστεί δημοσίως ως συμφωνία. Θα ήταν κάτι αδιανόητο για το Παλάτι που ως πρώτιστο μέλημα έχει την ηρεμία και ασφάλεια του Βασιλείου.

Ωε μέρος λοιπόν της συμφωνία, το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν, θα εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών τίτλων, και πλέον δεν θα εκπροσωπούν την βασίλισσα.

Ο Χάρι θα παραιτηθεί τριών στρατιωτικών τίτλων καθώς και του τίτλου του Πρεσβευτή της Κοινοπολιτείας, σημείωναν πηγές του Μπάκιγχαμ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα λαμβάνουν πλέον κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα αρχής γενομένης από την ερχόμενη Άνοιξη.

“Κατόπιν διαβουλεύσεων πολλών μηνών και περισσότερων πρόσφατων συζητήσεων, είμαι ευτυχής ότι από κοινού βρήκαμε έναν δημιουργικό και υποστηρικτικό τρόπο για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του,” αναφέρει η Βασίλισσα Ελισάβετ στην ανακοίνωσή της.

Κι αφού η Βασίλισσα επισημαίνει ότι ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα αποτελούν πάντοτε αγαπημένη μέλη της οικογένειας, τους ευχαριστεί για όσα έκαναν μέχρι σήμερα και υποστηρίζει την επιθυμία τους για μια “πιο ανεξάρτητη ζωή”.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση σχετικά με την Μέγκαν που, όπως και να’ χει επιδέχεται και μιας ερμηνείας που θέλει μια αδιόρατη ειρωνεία ή επίκριση για την σύζυγο του Χάρι. Σημειώνει η Βασίλισσα:

“Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν τόσο γρήγορα έγινε μέλος της οικογένειάς μας”… Και πόσο γρήγορα φεύγει, θα έλεγε κανείς…

Το ζεύγος πλέον θα περνά τον περισσότερο χρόνο στην Βόρεια Αμερική, σημείωνε βασιλική πηγή την οποία επικαλείται το CNN.

Η βασιλική οικογένεια συζητούσε το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του ζευγαριού ότι θα εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα και θα μοιράζονται το χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, εργαζόμενοι προκειμένου να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

HJ με πληροφορίες από CNN 

 

“Με τις ευλογίες μου” λέει η βασίλισσα Ελισάβετ και στηρίζει την “ανεξαρτησία” του Χάρι & της Μέγκαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: