Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας είπε ο SACEUR στον Παναγιωτόπουλο και τον Φλώρο

Ο πτέραρχος Τοντ Ουώλτερς ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο. Φωτογραφία , πηγή, ΥΠΕΘΑ




Οι εξελίξεις και προκλήσεις ασφάλειας στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, στο επίκεντρο της συνάντησης υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον ανώτατο συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης (SACEUR).

O πτέραρχος Τοντ Ουώλτερς (Tod Wοlters), συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου και των Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Περαιτέρω συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα άμυνας και αποτροπής της συμμαχίας, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στην επικείμενη σύνοδο υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και υπογραμμίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος στην ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σημαντική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και συζήτησε να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάνω στις υπάρχουσες ισχυρές σχέσεις. Χαρακτήρισε τη χώρα μας ισχυρό και δεσμευμένο σύμμαχο στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινή ασφάλεια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πρόβα πρόκλησης από την Τουρκία: Δοκιμάζει νεύρα, συστήματα και ρεύματα για μελλοντική χρήση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: