Εμμένουν οι Τούρκοι στην ανόητη προπαγάνδα τους για το Καστελόριζο: Γιατί να έχει ΑΟΖ 40.000 τ.χλμ, αναρωτιούνται

Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Αθήνα: Εκδόσεις Λιβάνης, 2014, σελ. 194.ΠΗΓΗ: Θεόδωρος Καρυώτης




Μια ακόμη προπαγανδιστική κίνηση που εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Άγκυρας να αμφισβητήσει το status quo στο Αιγαίο και το διεθνές δίκαιο αποτελεί νέα ανάρτηση αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρέσβης Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανάρτησε χάρτη με ειδική επισήμανση στο Καστελόριζο, σημειώνοντας:

«Τι γελοίο να σκέφτεται κάποιος πως σε ένα νησί έκτασης 10 τετρ. χιλιομέτρων το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την Τουρκία και 570 χλμ από την Ελλάδα μπορεί να δοθεί έκταση θαλάσσιας ευθύνης 40.000 τετρ. Χιλιομέτρων»

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια απολύτως μεθοδευμένη ανάρτηση που εντάσσεται στους σχεδιασμούς της Άγκυρας που επιχειρεί να αμφισβητήσει με κάθε τρόπο την ελληνική κυριαρχία και το εύρος της ΑΟΖ της χώρα μας.

Είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες και προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες. Φυσικά, ο Τούρκος αξιωματούχος ξεχνά ότι με βάση όλες τις διεθνείς συμβάσεις το Καστελόριζο όχι μόνο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής επικράτειας αλλά και έχει δική του ΑΟΖ.

Στη δημοσιότητα ο προκλητικός χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης: Εξαφάνισαν το Καστελόριζο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: