Στη δημοσιότητα ο προκλητικός χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης: Εξαφάνισαν το Καστελόριζο

Το σημείο που συμφώνησαν να κηρύξουν ΑΟΖ Τουρκία και Λιβύη αφήνει… χαριστικά εκτός την Κρήτη. Photo via Twitter @CErciyes




Συνεχίζουν να διαφημίζουν το εξωφρενικό “μνημόνιο” που υπέγραψαν με την Λιβύη οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρέσβης Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δημοσίευσε χάρτη με σημεία της “οριοθέτησης”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη από το σημείο Α έως Β στο χάρτη είναι τα όρια από την ‘συμφωνία’ που υπέγραψε η Τουρκία με την ‘τδβκ’ το 2011. Tο σημείο C-D-E αποτελεί την μέση γραμμή μεταξύ των ηπειρωτικών εδαφών Τουρκίας με Αίγυπτο. Και το σημείο E-F είναι τα όρια που προκύπτουν από τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

O Erciyes έχει υπηρετήσει ως πρέσβης στον Λίβανο και στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:
Περιέργως πως όμως, ο ίδιος Τούρκος διπλωμάτης έως και μόλις πριν ολίγους μήνες τοποθετούσε το δυτικό άκρο της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όχι νοτίως της Κρήτης αλλά… νοτίως της Ρόδου, αρκετά ανατολικότερα δηλαδή, πιστός στη μέχρι πρότινος πάγια τουρκική αναφορά στον 28ο μεσημβρινό ως δυτικό άκρο των τουρκικών οριοθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για το λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά σε tweet που εκείνος είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στις 29 Ιουλίου του 2019 αλλά και στις 26 Ιουνίου του 2019.

Ο μαξιμαλισμός των τουρκικών διεκδικήσεων και ο καιροσκοπισμός της Άγκυρας αποδεικνύεται στην πράξη, όταν έμπειροι Τούρκοι διπλωμάτες εμφανίζονται ξαφνικά να επεκτείνουν τα «σύνορα της καρδιάς τους» κατά μερικές εκατοντάδες ναυτικά μίλια μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων

Hellas Journal

Τι πραγματικά γίνεται με Αίγυπτο; Το φάντασμα των Γεωγραφικών Συντεταγμένων της ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: