Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κύπρο: Χωρίς ρεύμα σε επαρχία Λάρνακας, Λεμεσού

Πάφος: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά από την κακοκαιρία. Φιλελεύθερος




Η περιοχή του λιμανιού και του μόλου της Κάτω Πάφου είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν από νωρίς χθες βράδυ στην επαρχία. Η έντονη θαλασσοταραχή και οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν, δημιούργησαν μια εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου» με το πρώτο φως της ημέρας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι και τον χερσαίο χώρο του λιμενίσκου.

Πέτρες, φύκια, φερτά υλικά και θαλασσινό νερό γέμισαν τον μόλο και το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η διακίνηση στην περιοχή να είναι δυσχερής. Με την αποκάλυψη της κατάστασης όταν ξημέρωσε, συνεργεία του Δήμου Πάφου μετέβησαν άμεσα στη σκηνή αρχίζοντας, με οδηγίες του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, κατά προτεραιότητα το έργο του καθαρισμού της περιοχής.

Το έργο των συνεργείων ήταν δύσκολο λόγω της έντασης των φαινομένων στο θαλάσσιο χώρο της Κάτω Πάφου όλο το βράδυ και της τεράστιας ποσότητας φερτών υλικών που βρέθηκαν στον χερσαίο χώρο. Τα συνεργεία του Δήμου, όπως και των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, εξακολουθούν να είναι σε πλήρη ετοιμότητα αφού τα φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα στην Πάφο με την ίδια ένταση.

Διακοπή ηλεκτροδότησης

Διακοπή στην ηλεκτροδότηση παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Επηρεάζονται κυρίως περιοχές στη Λεμεσό, αλλά και στην επαρχία Λάρνακας.

Αναλυτικά οι βλάβες:

Λευκωσία: Δάλι
Λεμεσός: περιοχή Άγιος Νικόλαος, Κάτω Πολεμίδια, Ύψωνας, Κολόσσι
Λάρνακα: Τερσεφάνου, Ψεματισμένος, Ξυλοφάγου, Ορμίδεια
Πάφος: Τσάδα

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Περισσότερα από 100 κρουαζιερόπλοια θα αγκυροβολήσουν στις κυπριακές ακτές το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: