Πλημμυρικά φαινόμενα και κλειστά σχολεία: Στην Αττική “χτυπά” το απόγευμα η “Διδώ” [videos, photos]

Σημερινό στιγμιότυπο από την Αθήνα. @weathernewss, Κωνσταντίνος Σπανος




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τα … δόντια της δείχνει από το βράδυ της Τρίτης η κακοκαιρία “Διδώ”, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις σημαντικές βροχοπτώσεις, τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, αλλά και τις χιονοπτώσεις, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα και άλλα προβλήματα σε Θεσσαλία, Εύβοια, Χαλκιδική, Ημαθία και Θεσσαλονίκη.

“Φούσκωσαν” τα ρέματα στη Λάρισα
Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, στα παράλια του δήμου έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τα ρέματα και κάνουν την εμφάνισή τους πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε διάφορες περιοχές του νομού εντοπίζονται προβλήματα σε ορισμένους δρόμους, από φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όπου χρειάζεται για την απομάκρυνση τους.

Διακοπές κυκλοφορίας

Διακοπή κυκλοφορίας σημειώνεται από το πρωί στο 3ο χλμ Αμπελώνα- Δελερίων καθώς έχει φουσκώσει στο συγκεκριμένο σημείο ο ποταμός Τιταρήσιος και η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό. Την ίδια ώρα, ανέβηκε η στάθμη του νερού στο ρέμα Αγιοκάμπου από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Δείτε το βίντεο στο ύψος της «γέφυρας Καλατράβα».

Στο μεταξύ, κατέρρευσε τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής η κεντρική σκηνή στο Πάρκο των Ευχών στο Αλκαζάρ. Πριν από λίγες ημέρες η επίσημη έναρξη του πάρκου.

“Βρέχει” στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας

Σημαντικά προβλήματα στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας, στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε η έντονη βροχή που πέφτει ασταμάτητα από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

“Βρέχει” στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας. onlarissa.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που συγκεντρώθηκε στην ταράτσα του Μεγάρου, αλλά και του γεγονότος ότι βούλωσε ένα λούκι, το νερό “πέρασε” μέσα στα γραφεία και άρχισε κυριολεκτικά να… “βρέχει” μέσα στο κτήριο.

Κλειστά σχολεία στο Λιβάδι 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μετά από απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, τα σχολεία στο Λιβάδι λόγω της κακοκαιρίας.

Σε επικοινωνία με το larissanet.gr ο κ. Γάτσας επισήμανε ότι κρίθηκε αναγκαία η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στο Λιβάδι λόγω της δυνατής ανεμοθύελλας, η οποία συνοδεύεται και από χιονόπτωση.

Photo via larissanet.gr

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων, “φούσκωσαν” ποτάμια

Μέχρι και 15 πόντους έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών – εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Κατερίνη

Σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά οι δρόμοι στην παραλία της Κατερίνης. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι δρόμοι στην παραλία της πόλης, πλημμύρισαν για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα. Συνεργεία του δήμου εργάζονται αυτή την ώρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Δρόμοι-ποτάμια την Κατερίνη. pierianews.gr

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Με όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης (Παραλία, Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή) επικεντρώνουν έως και αυτή την ώρα τις επιχειρήσεις τους μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύψουν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, από τις έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούν από χθες το απόγευμα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο Θερμαϊκό.

Κατέρρευσε γέφυρα στην Εύβοια

Η βροχή που πέφτει από την Τρίτη ήταν αρκετή για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η γέφυρα στη περιοχή Αρτεμίσιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στη Βόρεια Εύβοια…

Photo via eviazoom.gr

Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς έτυχε να μην περνάει κάποιο όχημα την ώρα που γκρεμίστηκε η γέφυρα, ενώ όπως τονίζει και ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο Δήμος έχει κοπεί στα δύο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί μεταξύ Γουβών και Αγριοβοτάνου. Σύμφωνα με το δήμαρχο: «Η ενότητα του ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ χτυπήθηκε από τη θεομηνία με σοβαρές υλικές ζημιές κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία έχει διακοπή μεταξύ Γουβών και Αγριοβοτάνου λόγω κατάρρευσης γέφυρας με αποτέλεσμα να έχει κοπεί ο Δήμος μας στα δύο. Στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα έργου του δήμου και ιδιωτικά υπό το συντονισμό της Π.Υ. και της περιφέρειας Στερεάς. Παρακαλούνται να μειωθούν οι μετακινήσεις σας προς την ενότητα του ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ στις απόλυτα απαραίτητες».

Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από εχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν την πτώση δέντρων και κλαδιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί τουλάχιστον δέκα κλήσεις για πτώσεις κλαδιών και δέντρων, εκ των οποίων χρειάστηκε να συνδράμει στις οκτώ.

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο facebook του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά, κ. Γιώργου Λίλτση.

Στον δήμο Παύλου Μελλά και στην οδό Β. Ηπείρου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δέντρο εκριζώθηκε κι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική κι απομάκρυνε το δέντρο προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα και να ανοίξει ο δρόμος.

Πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν και να απομακρύνουν δέντρο το οποίο έπεσε στην οδό Εγνατία στο ύψος παλιού 424, στο Πανόραμα, αλλά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο facebook του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά, κ. Γιώργου Λίλτση.

Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στην Χαλκιδική
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι. Λόγω υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπή η κυκλοφορία στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγκιτσίου, καθώς και στο 1ο χλμ Ορμύλιας – Βράσταμων.

Δέντρο έπεσε το πρωί στον παλιό επαρχιακό δρόμο Νικήτης – Μεταμόρφωσης και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

Τα προβλήματα παραμένουν ακόμα στο 31ο χλμ της Ε.Ο. Πολυγύρου – Ιερισσού καθώς και από το 8ο έως το 11ο χλμ Βαρβάρας – Ολυμπιάδας προς την Ολυμπιάδα.

Photo via halkidikinews.gr

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Χωρίς ρεύμα παραμένει από χθες το Πευκοχώρι, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στο Παλιούρι και στην Κρυοπηγή. Χωρίς ρεύμα και περιοχές στην πόλη των Ν. Μουδανιών.

Παράσυρση ΙΧ στην Ημαθία από χείμαρρο

Σώος και αβλαβής βρέθηκε ο οδηγός του Ι.Χ. που παρασύρθηκε το πρωί στην Ημαθία, σε διάβαση μεταξύ Βέροιας και Μακροχωρίου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Αρχικά εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, ωστόσο ο οδηγός δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πρόλαβε και βγήκε πριν παρασυρθεί το όχημα του, ωστόσο δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, αλλά έσπευσε να ενημερώσει την Ασφαλιστική του και είναι καλά στην υγεία του.

Το σημείο όπου παρασύρθηκε το ΙΧ. Photo via laikoyra.gr

Ιωάννινα: Χιόνι στα ορεινά χωριά στην Πίνδο

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έπεσαν την νύχτα και το πρωί στην οροσειρά της Πίνδου. Ορεινές περιοχές και χωριά της Κόνιτσας, του Μετσόβου και του Ζαγορίου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ξημέρωσαν στα λευκά. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έβγαλε στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο 14 μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Πώς θα κινηθεί η “Διδώ”
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Παράλληλα, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo

“Σαρώνει” η “Διδώ”: Πτώσεις βράχων και δέντρων, παράσυρση ΙΧ από χείμαρρο στην Ημαθία [videos, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: